Karin den Oudsten

Hypnotherapie | Coaching | Scholing

 Afstudeeronderzoek Verloskunde: Zelfmade-studie

Zelfmanagement bij depressieve klachten in de eerstelijns verloskundige zorgverlening

Beste cliënten en partners,

Wij zijn Solange Candeias en Eva Poppe, vierdejaars verloskundigen in opleiding aan de Verloskunde Academie Rotterdam. 

In het kader van ons afstudeeronderzoek doen wij onderzoek naar het zelfmanagement bij depressieve klachten. Hierbij richten wij ons vooral op de periode rondom de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Om in beeld te brengen hoe er wordt omgegaan met depressiviteit rondom zwangerschap en geboorte, willen wij zoveel mogelijk vrouwen en hun partners hierover interviewen. Het onderzoek is opgezet in samenwerking met Karin den Oudsten, therapeut/coach en ervaringsdeskundige. 

Wat houdt meedoen in?
Via deze brief vragen wij je deelname aan deze studie. Deelname bestaat uit een interview met jou en een interview met je partner. Beide interviews kunnen op dezelfde dag plaatsvinden. Al je gegevens blijven vertrouwelijk en worden anoniem verwerkt.

Indien er geen partner in beeld is of om een andere reden niet kan deelnemen, mag dit ook een andere naaste van je zijn.

Doel van het onderzoek
De resultaten van deze studie zullen worden gebruikt om de verloskundige zorgverlening voor cliënten met depressieve klachten te verbeteren. 

Indien je na het lezen van dit bericht besluit om deel te nemen aan deze studie, kun je onderstaand formulier invullen. Voor eventuele vragen kun je een mail sturen naar: zelfmade.studie@gmail.com.

Alvast bedankt!
Solange Candeias en Eva Poppe