Karin den Oudsten

Hypnotherapie | Coaching | Scholing

Werkwijze

Kennismaking
Het eerste (vaak telefonische) kennismakingsgesprek heeft als doel om kort te vertellen wat er bij jou speelt. Soms stel ik een aantal gerichte vragen om te weten of ik je moet doorverwijzen. Als ik denk dat ik jou kan helpen, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Intake
Tijdens het intakegesprek (ca. 1,5 uur) vraag ik naar je achtergrond op o.a. medisch en psychosociaal gebied. Tevens vraag ik je om een duidelijke hulpvraag te formuleren en wat je van mij verwacht. Ook laat ik je weten op welke manier ik jou het beste kan helpen, met hypnose of via coaching. Uiteraard ben jij degene die bepaalt wat voor sessie je wil.

Vervolg
Bij hypnose kan één sessie al voldoende zijn. Kies je voor coaching, dan praten we gedurende het traject (vervolggesprekken duren ca. 1 uur) over zowel de huidige als gewenste situatie. Ik maak daarbij gebruik van verschillende interventies, zodat je zelf gaat ervaren waar voor jou de mogelijkheden tot verandering liggen.

Evaluatie
Na een hypnosesessie vraag ik je achteraf om een evaluatieformulier in te vullen. De uitwerking van hypnose kan namelijk over meerdere weken gaan. Met een evaluatiegesprek van een coachingstraject kijken we terug om na te gaan welke inzichten je hebt gekregen en hoe je daarmee verder kunt. Eventueel kun je ervoor kiezen om nog een traject op te starten of losse sessies in te kopen.

Voordelen

  • Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO), dus je bent verzekerd van een gekwalificeerde coach
  • Je hebt geen doorverwijzing nodig van een huisarts. Je blijft daardoor je eigen risico van je zorgverzekering behouden. 
  • Omdat ik onafhankelijk ben van een zorgverzekeraar, wordt jouw tijdelijke onbalans niet geregistreerd binnen de zorg;
  • Niemand - behalve ik als jouw hulpverlener - krijgt inzage in jouw persoonlijke dossier.

Trajecten
Bij coaching kom je met 6 gesprekken al heel erg ver. Soms heb je aan een paar gesprekken al genoeg. Mocht je meer gesprekken nodig hebben, dan is een coachingstraject voordeliger dan losse gesprekken. Indien je voor een coachingstraject hebt gekozen en je merkt dat het aantal sessies niet voldoende is, dan is het altijd mogelijk om een extra sessie in te kopen. Hiervan ontvang je dan een aparte factuur. Lees hier meer over coachingstrajecten.

Aan huis
Als je pas bevallen bent (korter dan 3 maanden), dan is het mogelijk dat ik bij jou aan huis kom. Houd er dan rekening mee dat er reiskosten berekend zullen worden. Begeleiding aan huis geldt alleen voor coaching, niet voor een sessie met hypnose.

Werkgebied
Een hypnosesessie vindt plaats in mijn eigen praktijk in Hoogvliet. Voor een coachingstraject is mijn werkgebied regio Rotterdam.

Factuur
Een losse sessie wordt via pinbetaling direct betaald, daarvan ontvang je van mij achteraf een factuur voor jouw eigen administratie. Wanneer je kiest voor een coachingstraject, dan wordt deze betaald na het intakegesprek.

Vergoedingen
Er zijn legio mogelijkheden om uit te zoeken als je wil dat jouw coachingstraject vergoed wordt. Je kunt hier meer over lezen. Voor hypnose zijn er momenteel geen vergoedingsmogelijkheden. Omdat hypnose heel effectief is, zijn er maar weinig sessies nodig om tot een resultaat te komen.

Verhinderd
Als een afspraak niet door kan gaan, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten, binnen 24 uur voor onze afspraak. Zonder reden niet op de afspraak verschijnen levert je een no-show factuur op. Kijk hiervoor bij mijn tarieven.

Geheimhoudingsplicht 
Ik heb een afgeleide geheimhoudingsplicht, dus alles wat wij bespreken, zal vertrouwelijk worden behandeld.