Karin den Oudsten

Therapie | Coaching | Scholing

Werkcoaching

Het is een bekend gegeven dat moeders die na hun bevallingsverlof weer aan de slag willen gaan, moeite hebben om alle taken met elkaar te combineren. Het kan tot langdurig verzuim leiden, nog voordat je op je werkplek bent verschenen. Omdat ik zelf meer dan 22 jaar in het bedrijfsleven heb gewerkt, weet ik dat de combinatie van moederschap en na het bevallingsverlof weer gaan werken een pittige uitdaging is.

Wanneer jij als moeder het lastig vindt om je werk weer op te pakken, dan is een werkgerelateerd begeleidingstraject wellicht iets voor jou. Bespreek het eerst met je werkgever, zodat je weet of mijn begeleiding vergoed wordt. Binnen de kortste keren ben je weer terug én ga je vol vertrouwen weer aan de slag op je werkplek.

Kennismakingsgesprek

Het eerste (vaak telefonische) kennismakingsgesprek heeft als doel om kort te vertellen wat er bij jou speelt. Ik stel een aantal gerichte vragen om te weten of ik je moet doorverwijzen. Als ik denk dat ik jou kan helpen, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek (ca. 1,5 uur) vraag ik naar je achtergrond op o.a. medisch en psychosociaal gebied. Tevens vraag ik je om een duidelijke hulpvraag te formuleren en wat je van mij als coach verwacht. Vind je het lastig om tot een hulpvraag te komen, dan doen we dat samen.

Vervolggesprekken

Gedurende het traject praten we over zowel de huidige als gewenste situatie. Ik maak daarbij gebruik van verschillende interventies, zodat je zelf gaat ervaren waar voor jou de mogelijkheden tot verandering liggen.

Evaluatiegesprek

Met het evaluatiegesprek kijken we terug op het traject om na te gaan welke inzichten je hebt gekregen en hoe je daarmee verder kunt in je werkomgeving. 

Jouw voordelen

Met een werkgerelateerd traject bij mij heb je de volgende voordelen:

  • Als gediplomeerd coach, aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO), bevorder ik jouw denkproces waardoor je zelf nieuwe inzichten krijgt die passen bij jouw situatie. Het blijkt een doelmatige benadering en is zeer effectief;

  • Voor mijn begeleiding is geen doorverwijzing nodig van een huisarts. Je blijft daardoor je eigen risico van je zorgverzekering behouden. 
  • Omdat ik onafhankelijk ben van een zorgverzekeraar, wordt jouw tijdelijke onbalans niet geregistreerd binnen de zorg;
  • Niemand - behalve ikzelf als jouw hulpverlener - krijgt inzage in jouw persoonlijke dossier.
  • Tijdens het traject maak ik gebruik van de Coaching Monitor, een instrument om te bekijken in hoeverre je vooruitgang boekt.

Wil je meer lezen over een traject?

Verhinderd

Als een afspraak niet door kan gaan, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten, het liefst binnen 24 uur voor onze afspraak.

Geheimhoudingsplicht 

Ik heb een afgeleide geheimhoudingsplicht, dus alles wat we bespreken, zal vertrouwelijk worden behandeld.

Aan huis

Als je pas bevallen bent (korter dan 3 maanden), dan is het mogelijk dat ik bij jou aan huis kom. Houd er dan rekening mee dat er reiskosten berekend zullen worden. Deze bedragen € 0,19 per kilometer.

Extra sessies

Merk je dat je aan het aantal sessies niet genoeg hebt, dan kun je altijd een extra sessie inkopen. Je ontvangt hiervan dan een aparte factuur. Lees onder Werkgerelateerd traject meer over mijn uurtarief en de mogelijkheden voor een traject.

Werkgebied

Voor een werkgerelateerd traject is mijn werkgebied regio Rotterdam.

Vergoedingen

Voor deze werkgerelateerde begeleiding raad ik je aan om contact op te nemen met de Arbodienst van je werkgever, zodat deze begeleiding vergoed kan worden. Naast vergoeding vanuit de werkgever of Arbodienst zijn er nog legio andere mogelijkheden om uit te zoeken als je graag wil dat jouw coachingstraject vergoed wordt. Lees hierover meer onder Vergoedingen.

Hoe hebben anderen mijn begeleiding ervaren?

"Ik ben heel dankbaar dat ik wederom vijf sessies bij Karin kon doen. Ik heb er nieuwe inzichten door gekregen. Vooral om met specifieke stressvolle situaties om te kunnen gaan. Door bepaalde interventies kon ik lagen in mezelf naar boven halen die eerder niet kwamen. Nieuwe gezichtspunten geven me de mogelijkheid stress anders te benaderen en me er niet door van de wijs te laten brengen. Veel dank voor je manier van coachen. Fijn dat ik weer bij je terecht kon."
Q.L

"Karin is een hele open en innemende vrouw. Tijdens onze sessies voelde ik mij erg op mijn gemak bij haar. Ze heeft me laten inzien dat verandering vanuit mijzelf moet komen en ondersteunde mij in de weg hier naartoe."

C.M.S. 

"Door goede vraagstelling en inzet van verschillende interventies heb ik meer inzicht gekregen in mijn gedrag en onrust naar aanleiding van bepaalde ervaringen in mijn leven. Ik ervaar daardoor meer rust. Veel dank daarvoor." 

Q.L. 

"Ik beveel Karin van harte aan als coach vanwege haar warme persoonlijkheid, haar kundigheid en professionaliteit en het gevoel dat zij de cliënt geeft dat voor alles aandacht mag worden gevraagd. Ze steekt haar helpende hand uit, de cliënt mag die hand vastpakken en zelf aan de slag met de geboden inzichten en handvatten. Op die manier wordt gezamenlijk toegewerkt naar oplossingen."
Lennie de Man

"Na het meemaken van een psychose na de bevalling heb ik veel gehad aan het telefonisch contact met Karin den Oudsten. Het was erg prettig om mijn verhaal te kunnen doen aan iemand die uit eigen ervaring begrijpt wat ik heb doorgemaakt. Ook de tips rondom mijn reintegratie waren erg waardevol. Ik heb gemerkt dat bij andere hulpverleners weinig aandacht is voor dat onderdeel van herstel. De adviezen heb ik gebruikt om met de bedrijfsarts een goed plan te maken. Omdat ik zelf veel baat heb gehad bij ondersteuning vanuit de complementaire geneeskunde, was het prettig om te ervaren dat Karin ook hier voor open staat."
K.B.