Karin den Oudsten BSc

Hypno-, Regressie- en EMDR-therapeut | GGZ Agoog | Coach | Docent

Hypnotherapie

Hypnotherapie is voor veel mensen nog een redelijk onbekend gebied. Dat is eigenlijk best vreemd, want het wordt al eeuwenlang ingezet om mensen te helpen. Eindeloos blijven praten over wat jou belemmert is zonde van je tijd als de oorzaak van je problemen in het onderbewustzijn ligt.

Alles wat je tot nu toe in je leven hebt meegemaakt ligt permanent opgeslagen in jouw onderbewustzijn. Dat kunnen leuke en bijzondere ervaringen zijn, maar ook minder prettige herinneringen. Aan al die ervaringen zitten gedachten, gevoelens en gedrag gekoppeld. Je bent je er misschien niet van bewust, maar jouw onderbewustzijn bevat onbegrensde mogelijkheden.

Soms komt een herinnering volkomen onverwacht omhoog. Je maakt het vast weleens mee dat je een geur ruikt die jou doet denken aan je kindertijd. Of je hebt een déjà vu-moment, omdat een situatie jou doet denken aan een eerdere ervaring. Jouw onderbewuste is een unieke innerlijke kracht en beschikt over het vermogen om jouw bewustzijn te kunnen helpen.

Via hypnose kun je toegang krijgen tot jouw onderbewustzijn. Op een doeltreffende manier kan meteen de kern van jouw probleem aangepakt worden. Immers, gevoelens en emoties komen vanuit jouw onderbewustzijn, dus het is de plek waar directe verandering bewerkstelligd kan worden.

Hoewel de basistechniek hetzelfde is, kun je een therapeutische hypnosesessie niet vergelijken met hypnose die gebruikt wordt voor entertainment. Het doel van een hypnoseshow is om mensen te vermaken, terwijl het doel van therapie is om problemen op te lossen. Tijdens een therapiesessie houd je de volledige controle over jezelf. Er zullen dus nooit dingen gebeuren die jij niet wil dat er gebeuren.

Ik leer jou om op een andere manier naar jezelf te luisteren. Je komt dichter bij je eigen ik en krijgt daardoor nieuwe inzichten die je kunt gebruiken om vooruitgang te boeken. Omdat met hypnose meteen het onderbewuste wordt aangesproken, is het mogelijk om allerlei soorten problematiek te behandelen.

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram