Karin den Oudsten BSc

Hypno- en regressietherapeut | EMDR-therapeut | GGZ Agoog | Docent

EMDR

EMDR is een vorm van therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende gebeurtenis, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsdelict. 

De gebeurtenis kan diep ingrijpen in het leven van mensen. De meesten verwerken deze ervaringen op eigen kracht, bij anderen ontstaan er psychische klachten. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden zoals herbelevingen, flashbacks en nachtmerries. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties.

Men spreekt van ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS) als iemand is blootgesteld aan een (dreigende) dood, ernstige verwonding of seksueel geweld en daarna langer dan een maand last heeft van herbelevingen, vermijding, veranderingen in het denken, wisselende stemmingen en verhoging van de prikkelbaarheid en onrust.

Het niet kunnen verwerken van de gebeurtenis zorgt ervoor dat je je anders voelt en gedraagt, maar ook anders reageert op je omgeving. Vaak realiseer je je niet dat de veranderingen bij jezelf te maken hebben met de onverwerkte schokkende gebeurtenis. Het kan zijn dat de schokkende gebeurtenis ervoor zorgt dat je telkens terugkerende angstige beelden of gedachten hebt, waardoor je te maken hebt met verschillende klachten. EMDR kan jou helpen om van je klachten af te komen.

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek

E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn