Karin den Oudsten BSc

Hypno-, Regressie- en EMDR-therapeut | GGZ Agoog | Coach | Docent

Reacties Verpleegkunde

Erasmus MC Rotterdam, 8 februari 2023 | Obstetrieverpleegkundige
Gastles 'Psychiatrie in het kraambed' | Gemiddelde beoordeling: 9

Erg interessant, openheid en oprecht betrokkenheid gedurende de les over de onderwerpen.
Anoniem

Het zo bespreken vanuit je persoonlijk ervaring vond ik knap en leerzaam.
Ilse Kooij

Heel veel bewondering voor het feit dat je jezelf zo open durft te stellen, zo kwetsbaar en dat je dit wilt delen. Bijzonder dat je hier uiteindelijk ook je vak van heb gemaakt, als ervaringsdeskundige om anderen te helpen. Je krijgt zo meer en duidelijker beeld van een psychose, wat dit met iemand doet.
D.T.

Heel interessant om een ervaringsverhaal te horen, waardevolle aanvulling op de theorie.
Laurah den Besten

Echt een boeiende en leerzame les. Om even in iemands leven mee te kunnen kijken is erg bijzonder. Zo kan je net even anders kijken naar bepaalde casussen. Ook de humor af en toe maakte het net even luchtiger. Ik ga nog vaak terug denken aan deze les en ik heb de boeken al opgezocht!
Kim Tetteroo

Het is duidelijk dat u ervaring heeft over waar u over spreekt. Persoonlijk vind ik het heel interessant om te horen van ervaring, voor mijn gevoel kan ik daar meer van leren dan van pure theorie.  Ook vind ik het bijzonder knap dat u zo'n eigenlijk lastige periode op een mooie manier kan verwoorden en uw werk hiervan heeft gemaakt. Mijn complimenten!
Anniek van Gemert

De film over jouw postpartum psychose was erg indrukwekkend. Ik vind dat je je verhaal duidelijk hebt verteld ook naar de klas toe.
Esmee van de Water

De les was van A tot Z boeiend. Vooral de film die je liet zien over jezelf deed me veel. Heftig, emotioneel maar ook goed hoe je dit weet over te brengen op ons professional. Door je eigen ervaring te delen komt het verhaal over. Heel waardevol om deze ervaring mee te nemen in mijn verdere loopbaan als obstetrieverpleegkundige
Ilona van Dijke-de Graaf

Heel leerzaam voor ons als hulpverlener en 'mooi' om het van de kant van een ervaringsdeskundige te horen.
A.R.

Knap hoe Karin zo haar verhaal deelt. Eigen ervaring is de beste leermethode. Blijf jezelf zo open geven.
Anoniem

Heel erg duidelijk en interessant. Mooi en indrukwekkend om jouw verhaal te horen en via het filmpje te zien. Ik heb er veel van geleerd.
Carmen Gómez

Erg fijne presentatie, erg interessant omdat het uit eigen ervaring wordt besproken. Veel van geleerd!
E.I.

Hele duidelijke en persoonlijke presentatie, geeft een heel goed beeld over het desbetreffende onderwerp.
Anoniem

Echt heel dapper hoe u dit vertelt. Doordat het zo persoonlijk is, was het heel boeiend en de tijd vloog.
Anoniem

Zeer duidelijk verhaal met een mooie boodschap, geen taboes en alles bespreekbaar. Dank je wel.
Anoniem

Erg interessant.
Manouk Claassen

Heel persoonlijk, goede aanvulling om de theorie van eerder die ochtend hebben gehad, om het toe te kunnen passen.
Anoniem

Heel duidelijk. Respect dat u uw ervaring wil delen. Heel interessant, veel informatie gekregen.
Anoniem

Erasmus MC Rotterdam, 19 september 2022 | Minor HBO-V Kind & Jeugd
Gastles 'Psychische problemen in de kraamperiode' | Gemiddelde beoordeling: 9

Ik vond het erg indrukwekkend. Doordat u uw eigen ervaring vertelde zat ik veel dieper in het verhaal en kwam het nog beter over. Ik denk dat u hierdoor ook de vooroordelen wegneemt die er zijn, want dit kan iedereen overkomen.
D.O.

Heel persoonlijk, ze durft en kan heel goed antwoorden geven op alle vragen. Ze is zeer bewust van de impact die het op de leerlingen kan hebben. Er bedankt voor de openheid.
Anoniem

Ik vind het erg bijzonder dat u zo uw verhaal kunt vertellen. U bent er heel open over en op deze manier leren wij er erg veel van. Door uw verhaal denk ik dat wij beter kunnen handelen als we mensen met een kraambedpsychose in onze omgeving tegenkomen en het is een waardevolle presentatie geweest om stigmatisering weg te nemen. Je snapt die mensen zo beter.
D.R.

Ik vond het heel mooi hoe u het verhaal vertelt en hoe u erover kan praten. Ik vind het heel bijzonder om het verhaal van iemand te horen die het echt heeft meegemaakt.

K.E.

Super interessant ervaringsverhaal. Bedankt voor u openheid! Neemt je goed mee naar het verhaal.
R.S.

Erg duidelijk, interactief en mede door het vertellen van eigen verhaal bleef de aandacht van de klas er goed bij.

Anoniem

Ik vond het heel fijn dat de "theorie" gekoppeld werd aan de eigen ervaringen. Hierdoor is het voor mij veel duidelijker geworden wat een postpartum psychose inhoudt en zeker vanuit het perspectief van de moeder. 
Anoniem

Ik vond de presentatie zeer duidelijk en mooi beschreven vanuit uw eigen perspectief. Een hele leerzame les om ook eens meer te weten te komen vanuit de moeder met een postnatale depressie en/ of psychose. 
Anoniem

Leuk gebruik ook van videomateriaal, filmpjes, PowerPoint en een stuk uit uw boek. Hierdoor werd uw presentatie levendig en goed te volgen.
S.R.

Goede uitleg. Persoonlijke invalshoek en interactief met de klas. 
CM

Bedankt voor de duidelijke uitleg en ook voor de inkijk in uw persoonlijke leven.
Anoniem

Erg uitgebreide presentatie met veel informatie van verschillende kanten. mooi en bijzonder om uw ervaring te horen.
Anoniem

Het was kort en duidelijk met korte zinnen te volgen.  
Anoniem

Ik vond de presentatie duidelijk. Heel mooi om zo open het verhaal te horen van een vrouw met een post-partumpsychose. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven. 
R.B.

Erg leuke en leerzame presentatie. Doordat het je eigen ervaring is geweest is het heel interessant om naar te luisteren. 
J.D.

Erasmus MC Rotterdam, 9 februari 2022 | Obstetrieverpleegkundigen
Online gastles 'Psychische problemen in de kraamperiode' | Gemiddelde beoordeling: 9

Bijzonder om zo persoonlijk je verhaal te horen en je filmpje te zien. Dit geeft zo veel meer duidelijkheid en inzicht, dan alleen maar de theorie te lezen en/of te horen. Dank je wel voor je openheid! 
A.H.

Fijne verteller, heel fijn om eigen ervaring te horen. Dat geeft wat meer "beeld".
E.K.

Duidelijke manier van presenteren. Geen taaie literatuur maar eigen ervaringen delen. Knap dat je dit durft te delen en hier zo open over bent. Fijne en rustige manier van spreken. Aandacht voor vragen. Indrukwekkend en een onderwerp om vaker bij stil te staan. 
Anoniem

Wat een ontzettend mooi verhaal. Ik realiseer me hoe heftig een kraambedpsychose is ook voor de betrokkene zoals je partner en je kinderen. Echt heel bijzonder dat je je verhaal met ons wilde delen. Je hebt een hele fijne stem en staat open voor alle vragen. 
R.Z.

Een fijne, goede interactieve presentatie waarin je heel open was. Dit was heel verhelderend voor mij als verpleegkundige.
Anoniem

Erasmus MC Rotterdam, 20 januari 2022 | Obstetrieverpleegkundigen
Online gastles 'Psychische problemen in de kraamperiode' | Gemiddelde beoordeling 9,3

Ik vond het een erg interessante presentatie, vooral ook knap hoe je zo je eigen verhaal met de gebeurtenissen kunt vertellen. Hierdoor heb ik meer inzicht gekregen over kraambedpsychose.
Anoniem

Deze gastles was voor mij een eyeopener hoe je het als kraamvrouw ervaart om in een psychose te belanden. In de theorie staan alle symptomen en behandeling beschreven, maar niet wat voor impact dit op iemand heeft die dat zelf meemaakt. Bedankt voor uw open verhaal, hier heb ik veel van geleerd! 
Anoniem

Ik vond je presentatie echt heel leerzaam. Het was allemaal goed te begrijpen en je nam ons mee in jouw verhaal. Je stond open voor alle vragen waardoor we ons goed konden inleven en bedenken wat een kraambedpsychose echt inhoudt op persoonlijk vlak. Hierdoor kan je je ook beter verplaatsen in een patiënt die dit meemaakt of ooit mee heeft gemaakt. Bedankt hiervoor!
L.B.

Erasmus MC Rotterdam, 20 september 2021 | Minor HBO-V Kind & Jeugd
Online gastles 'Psychische problemen in de kraamperiode' | Gemiddelde beoordeling 8,5

Ik vond het een hele fijne les, de opdrachten, de ervaringsverhalen, maar vooral ook uw verhaal. Dit zorgt ervoor dat ik een beeld heb kunnen vormen. Ik hoop in de praktijk vroegtijdig symptomen te kunnen  signaleren. Supermooi dat u dit verhaal wil delen met ons, bedankt daarvoor. 
Yesmay Verwater

Ik vond dat u heel mooi een kijkje in het ervaren van een kraambedpsychose vanuit de moeder heeft laten zien door de verschillende verhalen te delen.
Anoniem

Erasmus MC Rotterdam, 25 maart 2021 | Minor HBO-V Kind & Jeugd
Online gastles 'Psychische problemen in de kraamperiode' | Gemiddelde beoordeling 9,3

Ik vond het een enorm boeiende presentatie. Ik vond het super mooi hoe open u sprak over uw ervaring en open stond voor vragen vanuit ons. Ik wil u hiervoor bedanken! 
Anoniem

Heel mooi om het ervaringsverhaal te horen! Ook duidelijk inzicht kunnen geven hoe de psychose door jou beleefd werd.
Anoniem

Erg interessant! Ik bleef er naar kijken en bevatte erg veel informatie! Super boeiend! 
Katja Radix-Brekelmans

Erasmus MC Rotterdam, 8 oktober 2020 | Minor HBO-V Kind & Jeugd
Online gastles 'Psychische problemen in de kraamperiode' | Gemiddelde beoordeling 8,9

Voor mij echt een eye-opener, ik heb nu een veel beter beeld bij wat een kraambedpsychose doet, door alle ervaringsverhalen was het voor mij erg interessant om naar te luisteren. Wat goed dat u hier open over bent. 
Anoniem

Gestructureerde opbouw. Afwisseling van feiten, eigen ervaringen en filmpje waardoor je de gehele presentatie de aandacht erbij kan houden. Veel ruimte voor vragen en het uiten van emoties. Goed dat daar los van de presentatie nog 1 op 1 de ruimte voor werd gegeven. En de humoristische noot heeft ook zeker een toegevoegde waarde.
J.V. 

Ik vond het een zeer aangrijpende, persoonlijke en indrukwekkende gastles. Het lijkt altijd een ver van je bed show, maar dit heeft mij toch even teruggetrokken uit die zogenoemde waan. Heel knap hoe u dit weet te verwoorden en hoe u er nu uw werk van heeft gemaakt. 
L.R.

Ik vond het super leerzaam. Het geeft voor mij een beter beeld dat vrouwen zich echt zo kunnen voelen, vooral als ik u hoor, wat u heb meegemaakt. Door gebruik van de voorbeelden die u zelf heeft meegemaakt kan ik het iets beter begrijpen. Ik vond het ook wel echt heftig en bizar dat tijdens een psychose je zo kunt denken en daarbij ook echt denk dat het echt is. Wel vindt ik het dan lastig als zorgverlener hoe ik deze mensen het beste moet begeleiden of verzorgen.
Anoniem 

Erg leuke, maar vooral interessante presentatie. Duidelijke structuur, goede afwisseling met filmpjes en informatie. 
M.H.

Ik vond het een erg informatieve presentatie, die mij een duidelijk beeld heeft gegeven over een kraambedpsychose. U legt heel duidelijk uit en weet situaties en gevoelens zo te beschrijven, dat ik mij hier ook een duidelijke voorstelling bij kan maken. Bedankt dat u uw ervaringen wilde delen!
N.N.

Ik vond het heel mooi dat u dit zo kan delen. Het zal zeker andere mensen helpen. Je hebt vaak geen idee wat iemand na een bevalling op deze manier kan meemaken en hoe dat moet zijn. Hierdoor krijg je wel een duidelijk en beter beeld ervan. 
P.E.

Normaal gesproken zou deze les via een college zijn, echter nu in verband met corona live via zoom. De presentatie via zoom was goed. Ik bleef tijdens de les geboeid over het onderwerp. Knap dat Karin zo open over haar ervaringen kan vertellen. 
E.R.

Ik heb van het begin tot het einde aandacht geluisterd. Ik heb kippenvel gekregen van u persoonlijke filmpje. Doordat u alles uit eigen ervaring verteld en zich daardoor kwetsbaar opstelde werd het ziektebeeld voor mij alleen maar duidelijker en begrijpelijker. Ik vond de thuisopdracht ook leerzaam. Op deze manier werd ik getriggerd om op een andere manier naar een documentaire te kijken en te luisteren naar wat de vrouwen zeiden of aangaven. Ik vond het een hele fijne presentatie en het had van mij nog langer mogen duren! U eigen verhaal was bijzonder om te mogen aanhoren.

T.Z. 

Duidelijke presentatie jammer dat het wegens corona via zoom moet. Ik heb er veel van geleerd en zal de tips toepassen in de praktijk. Bedankt voor het delen van uw ervaring! 
Anoniem

Ik vond het heel bijzonder om zo deze training te mogen volgen. Ik heb er veel van opgestoken en het is heel fijn om vanuit uw verhaal het te horen en te beleven. 
Anoniem

Erg duidelijke en inzicht gevende presentatie. Ik kan me voorstellen dat dit voor sommige mensen heftig kan zijn, maar ook hier werd erg goed mee om gegaan. 
Gwen Doeze Jager

Overzichtelijke presentatie! Gestructureerd, duidelijk wat we kunnen verwachten.  
S.S.

Ik vind het heel mooi dat u zo'n heftige en emotionele periode toch een positieve draai hebt kunnen geven, door je ervaring te delen en andere mensen te helpen.   
C.O.

Blijf zo doorgaan. Veel respect om een kijkje in jouw "heftige" periode in je leven te mogen zien. Het heeft mij een eye-opener gegeven dat het niet altijd een roze wolk is en de psychiatrie in het kraambed bespreekbaar moet zijn.   
J.S.

Ik vond dat u het erg interessant geeft. Door de ervaring en openheid hier over, kon ik mezelf helemaal inleven. Hierdoor kan ik nu een beter beeld krijgen wat een kraambedpsychose is. 
Maartje van der Sluijs

Bijzonder dat hoe ziek je ook geweest bent, je wel (grotendeels) hersteld bent. Knap dat je je vanuit je ervaring je werk kunt maken. 
Anoniem

Interessante presentatie! Vooral omdat u vanuit uw eigen ervaring spreekt. 
F.D.

Ik vond het heel fijn dat u, uw verhaal heeft kunnen delen met ons. Ik vind het ook ontzettend stoer dat u dat zo durft te vertellen voor een hele klas. Ik werd van het filmpje dat u gemaakt heeft over uw tijd in de psychose wat emotioneel. Maar ik heb er veel van geleerd. 
S.K.

Open presentatie.
Anoniem

Het is natuurlijk jammer dat het online was, want in de klas had het mogelijk meer interactief geweest. Dat neemt niet weg dat het interessant was en indrukwekkend om van een ervaringsdeskundige te horen hoe dingen worden ervaren. 
D.M.

Ik vond het echt heel erg interessant om het verhaal vanuit uw perspectief te horen. Dan komt het verhaal toch beter binnen, dan als iemand het vertelt die het niet zelf heeft meegemaakt. 
Anoniem

Erasmus MC Rotterdam, 21 september 2020 | Minor HBO-V Kind & Jeugd
Online gastles 'Psychische problemen in de kraamperiode' | Gemiddelde beoordeling 8,5

Ik vond dat u heel duidelijk sprak en 'makkelijk' over dit moeilijke onderwerp. Ook met stukje voorlezen en de tekening maakt de situatie voor mij nu heel duidelijk.
Anoniem

Ga zo door!
A.H.

Het is een erg interessante les. Mooi dat u ook zelf uw ervaringen wil delen, want hier leren wij erg veel van. 
Anoniem

Duidelijke presentatie, heel duidelijk en bijzonder om van een ervaringsdeskundige te horen hoe het allemaal gegaan is. Maakt voorgaande lessen over psychiatrie bij het kraambed duidelijker. 
Anoniem

De presentatie gaf een heel verhelderend beeld over postpartum psychose. Dit kwam mede door de eigen ervaring en de opdrachten die hierbij aangesloten waren. Hierdoor bleef je aandachtig luisteren. 
Anoniem

Tijdens de presentatie word je goed en duidelijk meegenomen in het beeld van een postpartum depressie en kraambedpsychose. Zo weet ik nu wat het inhoudt en wat iemand meemaakt. Erg interessant en leerzaam.
Anoniem

U bent erg open over de situatie die u heeft meegemaakt. Hierdoor is het fijn luisteren en komt alles goed om mij over. Deze ervaringssituatie heeft mij een duidelijk beeld gegeven over de psychische klachten na een bevalling en hoe ik dit later als professional kan herkennen en iemand kan ondersteunen. Respect voor het feit dat u uw situatie zo openlijk met ons deelt om ons onderwijs te geven!
E.V.

Ik vond het een interessante presentatie, door de interactie en vragen die u stelde bleef u de aandacht trekken, ondanks het een online les was. Ik vind het verder heel knap van u dat u dit allemaal durft te delen gezien het heel persoonlijk is. 
Mandy van Dijken

De opbouw was heel interessant, praktische informatie gemengd met eigen ervaringen. Alle vragen die in ons opkwamen konden gesteld worden zonder filter, wat ik heel fijn vond omdat ik nog niet veel van het onderwerp wist en heel veel vragen had. Nu is het heel duidelijk voor me. Dit ervaringsverhaal met deze presentatie heeft mijn interesse richting dit deel van het verpleegkundig vak getrokken. Hierdoor wil ik graag het boek lezen en de documentaire zien. Misschien tot ziens!
A. de V

Heel fijn en open over alles, veel van kunnen leren.
Anoniem

Ik vond de gastles heel interessant. Het delen van een ervaringsverhaal zorgt voor een goed beeld van een postpartum psychose en zorgt ervoor dat je eventuele vragen kan stellen, waar een behandelaar misschien geen antwoord op kan geven. Ik ben voor mijn gevoel echt meegenomen in een postpartum psychose en ik heb veel relevante informatie gekregen die mij kunnen helpen als toekomstig verpleegkundige.
Fay Kegel

Heel erg boeiend om als verpleegkundige het verhaal achter ''de patiënt'' te zien. Ik kan mij persoonlijk niet voorstellen hoe het moet zijn en de symptomen worden in de literatuur vaak benoemd maar dan heb je er geen beeld bij. 
Anoniem

Ik vond het een erg goede presentatie. Een erg indrukwekkend verhaal, wat me zeker meer inzicht geeft over een kraambedpsychose. Ik heb nu een beter beeld van hoe de moeder een psychose ervaart of kan ervaren. 
Ook vind ik het erg knap dat u uw verhaal zo  aan iedereen vertelt, en dat u hier erg open over bent. Het was hierdoor ook een erg duidelijk verhaal, wat fijn was om naar te luisteren.
M.B.

Het is een erg interessante les. Mooi dat u ook zelf uw ervaringen wil delen, want hier leren wij erg veel van. 
Anoniem

Ik vond het een hele leuke en leerzame presentatie. Vooral het filmpje over uw eigen ervaring vond ik heel mooi en krachtig. Ik werk zelf ook in de psychiatrie en ik vond het erg bijzonder om deze periode ook eens vanuit het oogpunt van de cliënt te ervaren. Tot slot vond ik het fijn dat er af en toe ruimte was voor interactie en een grapje. Dat houdt studenten wakker op zo’n vroege ochtend!
A.F.

Erasmus MC Rotterdam, 18 mei 2020
Gastlessen 'Psychische problemen in de kraamperiode'
HBO-verpleegkundigen
Gemiddelde beoordeling: 8,9

De presentatie was super interessant, heel bijzonder om het verhaal van uzelf te horen. Dat maakt het zeer boeiend en goed te volgen. Het was de eerste keer dat u deze les als zoom sessie gaf, maar wat mij betreft ging dat ook heel goed. Ook fijn om nog even wat verdieping in de lesstof te krijgen.
Anoniem

Het was een zeer interessante presentatie, en heel interessant om ook het eigen verhaal te horen, wat hem alleen maar sterker maakte. Ondanks dat dit voor u de eerste keer was dat u online de presentatie gaf, was dit nauwelijks merkbaar en zeker niet storend. 
M.S.

Het was een indrukwekkende presentatie door te vertellen over u eigen ervaring en dit aan te vullen met de theorie. Op deze manier is het onderwerp beter te begrijpen. 
Anoniem

Zoals ik ook in de chat had gezegd, vind ik het heel leerzaam om van ervaringsdeskundigen les te krijgen. Je krijgt dan een veel beter beeld over hoe het écht is voor een patiënt. Ik vind het ook duidelijker hoe ik er dan als verpleegkundige het beste op in kan spelen. Ik ga uw boeken zeker lezen en kijk uit naar de documentaire!
V.J.

Ik vond het heel mooi hoe je alles met ons wilde delen. Het filmpje was heel ingrijpend, kippenvel. Ik vond het jammer dat we weinig interactie hebben. Denk dat deze les in de praktijk nog meer indrukwekkend is. 
Anoniem

Erasmus MC Rotterdam, 17 oktober 2019
Gastlessen 'Psychische problemen in de kraamperiode'
HBO-verpleegkundigen
Gemiddelde beoordeling: 8,5

Lees hier de vragen (en antwoorden) die tijdens deze les gesteld werden

Bijzonder om een verhaal van een ervaringsdeskundige te horen. Erg leerzaam.
Anoniem

Indrukwekkend dat iets wat voor mij zo ver weg lijkt, zo dichtbij komt als iemand vanuit eigen perspectief vertelt.
Vera Roovers

Je vertelt op een leerzame, maar ook grappige manier je ervaringsverhaal. Het stukje uit je boek zorgt ervoor dat je de rest van het boek ook wil lezen.
Anoniem

Het ervaringsverhaal plaatst psychose in een heel ander perspectief. Een heel mooi en duidelijk voorbeeld van hoe iemand dit beleeft waardoor je jezelf hierin kan verplaatsen.
Anoniem

Het onderdeel psychose gaf me kippenvel. Het is bizar om te horen wat je lichaam kan veroorzaken. Karin kan er open over praten, hier heb ik veel respect voor.
Iris

Bijzonder hoe Karin haar verhaal vertelt, heel open en duidelijk. Met humor, enthousiasme en achtergrondinformatie geeft ze inzicht in de ziektebeelden depressie en psychose. Waardevol om vanuit het perspectief van patiënte jouw verhaal te horen. Bedankt!
Anoniem

Ik vind het heel bijzonder hoe openhartig je bent over het ziektebeeld. Dat maakt de les erg interessant. Bijzonder om het vanuit een waargebeurd verhaal te horen. Heel knap hoe je het allemaal vertelt met af en toe een grapje tussendoor. 
Anoniem

Leerzaam college. Knap dat je je zo kwetsbaar op durft te stellen na zo'n heftige ervaring. Luchtig gebracht met een vleugje humor. 
Anoniem

Knap dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen om ons hiervan te laten leren. Zeer leerzame les!
Marcella

Dit is een les die iedere verpleegkundige in opleiding zou moeten krijgen. Het ervaringsverhaal geeft een zeer goed beeld van een postpartum psychose en de symptomen hiervan.
Anoniem

Heel erg leerzaam om door haar ervaring kennis te vergaren over psychose en depressie.
Anoniem

Bijzonder dat je zo open bent! Dank daarvoor. Dit geeft ons als hulpverleners hele concrete en belangrijke handvatten en aandachtspunten om mee te nemen in onze begeleiding van moeders in de praktijk.
Lotte Derks

Leuke, interactieve en boeiende les! Je voelt de passie en eerlijkheid, dat maakt het nog boeiender.
Simone

Prettige en openhartige vrouw. Fijne les, waarbij theorie werd gecombineerd met ervaringsverhalen. Ze gaf de groep voldoende ruimte tot interactie en vragen. Ondanks het hevige verhaal vertelde zij het ook met een knipoog.
Hannalie Kok

Interessante les, het geeft een inkijkje in het zwarte gat waar een moeder in kan komen na de geboorte van een kind. Mooi om te zien hoe je na een psychose weer terugkomt in de 'gewone' maatschappij.
Anoniem

Heel erg mooi om te horen over de verschillende kanten van een postpartum depressie en psychose. Vooral het persoonlijke verhaal met ruimte voor een grapje, maar een serieus leerzaam verhaal. Dank u wel!
Daira vd Jagt

Karin heeft een hele interessante les gegeven, het is erg leerzaam. De presentatie zag er professioneel uit. Ze komt open, vriendelijk en spontaan over en dit zorgt dat je haar verhaal graag wil horen. 
Laurien

Een college bijwonen met een ervaringsdeskundige maakt het ziektebeeld inzichtelijker.
Nina Kars

Mooi om een totaalplaatje te hebben, stapsgewijs. Zeker met haar eigen ervaring, heel aangrijpend.
Anoniem

Heel interessante les. Het geeft veel inzicht, vooral in de belevingswereld. Groot respect voor Karin dat zij zo open vertelt en deelt in haar ervaring. Bedankt!
Fee

Leuke lessen. Goede voorbeelden door eigen ervaring. Geheel open en eerlijk over alles.
Amber

Ik vind het heel mooi dat u deze informatie en zeker de persoonlijke film met eigen ervaring met ons heeft willen delen.
Kiki Gibcus

Erg moedig dat je jouw ervaringsverhaal openlijk deelt. Ook complimenten dat je deze negatieve gebeurtenis zo om kan zetten naar een positief en leerzaam handvat voor professionals. Ik had nog zoveel aan je willen vragen, ik wens je het beste in de toekomst.
Anoniem

Leerzaam, mooi en open!
Anoniem

Bedankt voor je openheid, heel knap. De klas heeft hier zeker wat aan gehad.
Anoniem

Erasmus MC Rotterdam, 28 maart 2019
Gastlessen 'Psychische problemen in de kraamperiode'
HBO-verpleegkundigen
Gemiddelde beoordeling: 8,5

Lees hier de vragen (en antwoorden) die tijdens deze les gesteld werden

'Mooi' om te zien en horen hoe Karin haar verhaal zo open kan vertellen en hoe je je inzet om anderen er bewuster van te maken. Ondanks de heftigheid kan ze het wat luchtiger brengen.
Anne

Knap dat je van je heftige ervaring je werk hebt gemaakt.
Anoniem

Prettige les, ruimte voor vragen, een stapje dichterbij de realiteit. Niet alles is zo 'roze' als het lijkt.
Nadine

Mooi om het verhaal te horen van iemand die het zelf heeft doorstaan. Dit geeft iets extra's aan de les. Mooi dat je er zo open over kunt zijn. Velen zullen hier iets aan hebben en zich gehoord voelen. Bedankt!
Kyra Hoenderop

Bijzonder hoe je over je eigen psychose kan praten en uitleggen. Knap dat je je kwetsbaar durft op te stellen.
Hilde

Goede les geweest. Bedankt voor alle informatie en het delen van uw emotionele verhaal. Bewondering voor uw doorzettingsvermogen.
Anoniem

Ik vond het een mooie les! Het mooie ervan is dat de docente duidelijk uitleg kon geven, maar ook zelf een kraambedpsychose heeft gehad en haar ervaringen kan vertellen. 
Anoniem

Sterk persoon. Mooi dat je zo goed je verhaal kunt en wil vertellen.
Madelon de Vogel

Interessante en leerzame les met verdieping. Les van een ervaringsdeskundige die veel weet en erg open is.
Charlotte Booij

Uw verhaal is erg inspirerend. Heel knap hoe u uw leven heeft omgegooid om anderen in een zelfde situatie te helpen. Ik zal uw ervaringen en gevoelens zeker meenemen bij de begeleiding van moeders met een psychose.
Kaylee

Heel veel goede informatie en inzicht vanuit een ervaringsdeskundige. Erg leerzaam!
Anoniem

Hele leerzame en bijzondere les!
Britt de Vos

Goede uitleg, duidelijk!
Rianne

Interessant en leerzaam college waarbij openhartig verteld wordt over psychose en je als deelnemer een beeld kan vormen van de heftigheid, bizarheid, ongrijpbaarheid, impact en intensiteit van deze ervaringen.
Dieke

Hele mooie, leerzame les van Karin gehad! Ze heeft me geraakt met haar herkenbaarheid en openheid. En ze gaf mij als verpleegkundige handvatten voor in mijn zorg aan zwangere vrouwen en kraamvrouwen. Respect voor Karin als persoon!
Anoniem

Supermooie en herkenbare les gehad. Mijn begrip was al groot, maar wordt alleen maar groter.
Anoniem

Uitgebreid, interactief, goed gebruik van hulpmiddelen, super dat je van je dieptepunt je kracht hebt gemaakt.
JvA

LUMC Leiden, 13 februari 2019
Gastlessen 'Psychische problemen in de kraamperiode'
HBO-Verpleegkundigen - ca. 15 personen
Gemiddelde beoordeling: 8,1

Lees hier de vragen (en antwoorden) die tijdens deze les gesteld werden

Wat een mooie les. Heftig waar moeders doorheen moeten. Hopelijk worden zorgverleners goed geschoold in het signaleren van vroege symptomen.
Anoniem

Je maakt het 'makkelijk en luchtig' bespreekbaar. Je weet mensen te triggeren, na te laten denken, in te laten leven en te praten. Ook maak je mensen bewust over vooroordelen en dingen die gezegd worden.
Daniëlle

Fijne docent met ervaring, en dat ook open en eerlijk deelt. Zorgt ervoor dat het bespreekbaar is en ruimte voor moeders.
Eva

Gedurfd en respect dat je hierover vertelt en vooral je ervaringen wil delen. Het bespreken met anderen zal erg waardevol zijn in het herstelproces en ter lering voor verpleegkundigen obstetrie en neonatologie. 
Nadine

Ik vond het een ontzettend interessante les en heb veel bewondering voor je dat je jouw verhaal zo open en eerlijk vertelt. Mooi om te horen dat je je er met zoveel passie voor inzet en hopelijk ontstaat mede hierdoor meer openheid over psychische stoornissen op zichzelf, maar ook in de kraamperiode.
Lianne van der Vlist

Erasmus MC Rotterdam, 15 november 2018
Gastlessen 'Psychische problemen in de kraamperiode'
HBO-Verpleegkundigen - ca. 48 personen
Gemiddelde beoordeling: 7,9

Lees hier de vragen (en antwoorden) die tijdens deze les gesteld werden

De documentaire 'Roze Wolk' gaf een heel duidelijk perspectief en daardoor kreeg ik meer begrip en een betere kijk op depressie, en dat dat nog behoorlijk onderschat wordt.
Rosalie Kluck

Fijne les! Heel duidelijk en goede onderwerpen. Heel aangrijpend en motiverend hoe je je eigen ervaring deelt en kan overbrengen naar anderen.
Anoniem

Erg interessant en leerzaam, ook belangrijk om als verpleegkundige symptomen te herkennen om dan te kunnen handelen en door te verwijzen.
Bibi Merkelbach

Een interessante en interactieve les, rakend door de persoonlijke verhalen en opdrachten daarbij.
Marike Struik

Mooie en leuke les, en respect hoe je van je eigen ervaring je eigen deskundigheid hebt gemaakt en open bent over je eigen ervaringen.
Anoniem

Heftig. Vooral het ervaringsverhaal kwam hard binnen met de film. Bizar hoe heftig een leven binnen een paar seconden kan veranderen, en weer terug gelukkig. 
Anoniem

Interessante vorm van leren over psychiatrie in het kraambed, door alles te mogen vragen en de ervaring en beleving van Karin te ervaren.
Anoniem

Leerzame les. Goed om voorbeelden te zien zodat je een beeld hebt over de verschillende verschijnselen bij de moeders.
Anoniem

Door je open houding over dit onderwerp verbreek je tijdens de les het taboe over dit onderwerp! Dit zorgt voor een indrukwekkende les die blijft hangen. Ik ga hier zeker wat aan hebben tijdens mijn werk.
Anoniem

Een hele leerzame les gehad van Karin, een supersterke vrouw die haar verschrikkelijke ervaringen heeft kunnen omzetten in iets heel moois!
Oumaima

De manier waarop wij vragen kunnen stellen, is heel leuk en hierdoor is er een open en veilige sfeer. Prachtig, de manier waarop je uit eigen ervaring praat!
Suaad

Wat een verhaal, wat knap dat je nu anderen helpt!
Joyce

Interessante les en een heftig ervaringsverhaal. Het geeft door deze les een andere kijk op het onderwerp.
Anoniem

Respect hoe open je bent over wat je zelf hebt meegemaakt. En hoe je dit omgezet hebt in zoveel mogelijkheden en kennis voor andere vrouwen.
Anoniem

Heel erg veel respect voor de manier waarop je dit doet, je bent heel open en geeft een inkijkje in je privéleven.
Hilde van den Broek

Heel mooi, een bijzonder verhaal van een bijzondere vrouw!
Kirsten Bosschaart

Leuke les waarbij je een beeld krijgt over depressie, psychose en angsten in het kraambed.
Anoniem

Vooral door haar persoonlijke verhaal blijft de informatie goed hangen en creëer je er een beeld bij waar je vantevoren niets van kon voorstellen. Het grijpt je echt aan.
Anne

Een sterke vrouw die veel kennis deelt over haar eigen ervaringen en kunde ten aanzien van psychische klachten in de kraamtijd.
Anoniem

Knap dat je zo over je levensverhaal kunt praten. Dit heeft mij een duidelijk beeld gegeven bij een psychose in het kraambed.
Ilse Oomen

Erg leuke en interactieve les, fijne koppeling van theorie en praktijk. Knap dat je jouw eigen verhaal zo vertelt.
Anoniem

Knap dat je zo open over je verleden kan praten en dat je jouw ervaring hebt omgezet in veel positieve projecten.
Anoniem

LUMC Leiden, 10 oktober 2018
Gastlessen 'Psychische problemen in de kraamperiode'
Verpleegkundigen obstetrie - 16 personen
Gemiddelde beoordeling: 8,5


Lees hier de vragen (en antwoorden) die tijdens deze les gesteld werden.


Hele interessante les. Erg openhartig met eigen filmpje en staat open voor alle vragen. Knap dat je er zo open over bent en taboes wil doorbreken.
Sanne

Ervaringen trekken de aandacht. Ingrijpend en informatief.
Crystal

Erg leerzame en interactieve gastles gehad. Heel bijzonder dat je als ervaringsdeskundige je eigen verhaal en ervaring met een kraambedpsychose kwam vertellen.
Stephanie Wolting

Hele indrukwekkende les. Zeer afwisselend, een prettige uitleg.
Nina Scholman

Ik wist er weinig vanaf, nu veel meer. Ook interessant dat jij als ervaringsdeskundige voor de klas staat. Je praat erg open en eerlijk over psychose. Mooie les!
Joyce

Ik vond het een interessant onderwerp, omdat ik er weinig kennis en ervaring mee heb. Ik vind het heel goed dat hulpverleners hierin geschoold worden.
Anoniem

Nadat ik dit college heb gevolgd, ben ik geïnspireerd en gemotiveerd om mijn collega's hier meer over te vertellen. Er wordt nu namelijk te weinig met postpartum psychische klachten gedaan.
Josje Timp

Erasmus MC, gastlessen Postpartum Depressie (PPD) en Kraambedpsychose (PPP)
Verpleegkundigen kinderafdeling en obstetrie
Rotterdam, 12 april 2018
Beoordeling: 8,3


Lees hier de vragen die tijdens deze les gesteld werden.


Hartelijk bedankt voor jouw openheid! Het was een prachtige les, succes met alles!
Johan Verheij

Bedankt voor het gastcollege. Je hebt je verhaal met veel gevoel verteld, waardoor wij er in meegenomen zijn en een reëel beeld hebben gekregen van kraambedpsychose. Top!
Eva

Ik vind het stoer van je dat je van een negatieve ervaring zo een omkeer hebt kunnen maken om er het positieve van in te zien en zo andere vrouwen te helpen. Bedankt voor het delen van je verhaal.
Anoniem

Het is wel een tegenstrijdigheid: heftig aan de ene kant en fascinerend aan de andere kant. Eigen ervaring geeft het een extra kracht. 
Catherine

Wat moedig en dapper dat je dit werk doet en je verhaal zo mooi heeft verteld. Bedankt!
Michella

Erg indrukwekkende gastles, ook interactief. Een aanrader voor alle zorgverleners die in aanraking komen met kraamvrouwen.
Ilse

Ik vond de les erg interessant. Het is fijn dat er zo open over wordt gesproken en dat er een open houding is voor alle vragen.
Esmee

Ik heb heel veel respect voor jou, hoe je in het leven staat na wat je allemaal hebt doorgemaakt. Je gedrevenheid en de wens dat meer mensen hier alles over moeten weten, zal voor veel moeders die dit ook doormaken, enorme steun zijn! Ik wens je alle goeds en veel succes met je verdere loopbaan en in je leven samen met man en kinderen.
Jacqueline

Hele mooie en interessante gastles. Heel bijzonder dat je zo open je eigen ervaringsverhaal hebt verteld voor de klas.
Berthina Tanis

Interessante lessen, zeker met de voorbeelden uit eigen ervaring. Dat maakt alles meer helder.
Anoniem

Erg professioneel! Veel kennis en ervaring. Het heeft mij geraakt, bedankt!
Lisanne Berting

Interessante les over een kraambedpsychose met veel interactie. Goede voorbeelden en antwoorden op de vragen. Knap dat je zo open over je persoonlijke verhaal kan en durft te vertellen!
Anoniem

Bedankt voor de interessante en boeiende scholing. Ik geloof zeker dat veel vrouwen in een zelfde situatie veel aan je begeleiding zullen hebben.
Kim van Deursen

Je vertelt op een indrukwekkende manier. Het verhaal blijft hangen en komt binnen!
Nienke

Erg veel respect voor wat je nu met je ervaring doet. Zeer leerzaam. 
Kirsten Derks

Goede gastles met duidelijke info. Zeer nuttig. Ervaring voegt er veel aan toe, net als de filmpjes. Duidelijk beeld.
Daphne Schuiling

Fijne gastles met veel interactie. Het bijwonen van deze les heeft zeker een meerwaarde voor mijn beroepsuitoefening.
Hélène Bekers - de Vos

Heel veel respect voor de manier waarop je dit allemaal hebt verwerkt en nu anderen helpt. Veel mensen kunnen hier van leren en hopelijk wordt het stigma minder. Super gedaan!
Sigourney Lansman

Babyconsulenten Nederland, Basistraining Psychiatrie
Verpleegkundig babyconsulenten
Apeldoorn, 17 november 2017

Voor de vrouwen met een kwetsbaarheid voor psychische aandoeningen kun jij het verschil maken. Door van jouw ervaringen je kracht te maken en deze te delen, kun je andere vrouwen ondersteunen in datgene wat ze nodig hebben. Het was fijn om deze training te volgen.
Anita Spiegels

Ik ben onder de indruk van je presentatie, en vooral wat dit losmaakt bij de verpleegkundigen. De onbekendheid is zo groot en daarom is het ontzettend fijn en belangrijk dat je jouw verhaal en alle informatie wil delen.
Eva van der Schaaf

Fijn om een ervaringsdeskundige te horen.
Anoniem

Karin heeft een prettige manier van doceren.
Anoniem

Er is voldoende ruimte om vragen te stellen.
Anoniem

Karin is een prima gastspreker.
Anoniem

Deze training geeft mij nieuwe inzichten ten aanzien van psychose.
Anoniem

Het is een duidelijke presentatie, een goede opbouw, ik ben zeer tevreden.
Anoniem

De training is heel interactief.
Anoniem

Het was een duidelijke presentatie, er waren goede tips en leerpunten.
Anoniem

Je eigen verhaal was erg goed.
Anoniem

Het was een top presentatie!
Anoniem

Er was een goede interactie met de groep.
Anoniem

Albeda College, gastlessen Psychiatrie
Verpleegkundigen
Rotterdam, 7 november 2017
Beoordeling: 8,6

Een indrukwekkend verhaal wat voor een eyeopener kan zorgen bij hulpverleners door de kritische en opbouwende blik.
M. Beijer, docent Albeda

Leuke vlotte les, vooral leerzaam.
Ouarda el Aassaoui

Duidelijk verhaal met inzichtelijke onderdelen. Fijn om de ervaring van de andere kant te kunnen horen.
Anoniem

Een duidelijke presentatie, die goed weergeeft hoe een kraambedpsychose in elkaar steekt. Erg leerzaam, en d.m.v. eigen ervaring erg duidelijk.
Sanne Buitelaar

Een gastles die je raakt en je ogen opent.
Anoniem

Zeer open en begrijpelijk verhaal. Een kijkje in het leven van de mens achter 'de patiënt'.
Marlinka

Een erg interessante gastles gehad. Twee uur lang aandachtig geluisterd. Hele fijne afwisseling van verschillende lesmethoden, veel van geleerd!
Lysanne

Veel geleerd tijdens deze gastles. Karin heeft haar kennis op een luchtige manier verteld.
Sophia van der Wee

Heel knap dat je uit je psychose-ervaring iets positiefs heb weten te halen, en dat je nu andere moeders begeleidt.
Joy

Erg interessante les, vooral doordat het verteld wordt door een ervaringsdeskundige. Ook belangrijke informatie opgedaan voor eventuele vervolgopleiding.
Iris

Erasmus MC, gastlessen Psychiatrie
Verpleegkundigen kinderafdeling en obstetrie
Rotterdam, 12 oktober 2017
Beoordeling: 8,2


Lees hier de vragen die tijdens deze les gesteld werden.


Erg interessante les die zeker impact geeft en een goed beeld van de praktijk. Veel werkopdrachten zodat je zelf na kan denken en de aandacht erbij houdt. Knap hoe je alles opgepakt hebt en er open over kan zijn.
Suleika van der Veeken

Ik vind het knap om zo je eigen ervaringen te vertellen. Dat heeft een impact en komt binnen.
Loes Paantjens

Ontzettend interessante scholing. Door de video's, voorbeelden en nabesprekingen was alles heel duidelijk. Ziektebeelden zijn hierdoor meer gaan 'leven'. Bedankt voor de voorbeelden en openheid!
Lyllou de Koning

Bedankt voor het delen van uw ervaringen en het geven van handvatten in de begeleiding van (kraam)vrouwen met een psychose. Het tonen van de film 'Kraambedpsychose' was erg ontroerend, maar gaf een heel helder beeld van hoe heftig een psychose is geweest voor u en uw gezin.
Odile Horssels

Een hele interessante en leerzame les waardoor je je als verpleegkundige bewust wordt van wat er kan gebeuren bij psychiatrische stoornissen in het kraambed.
Anoniem

Niemand weet dit, totdat je ermee te maken hebt. Dapper als je erover durft te vertellen, om anderen bewust te maken en mensen te helpen om dit bij anderen te herkennen.
Anoniem

Interessante les, waardoor ik als verpleegkundige een andere kijk heb gekregen op postpartum depressie en psychose, en beter kan observeren en ondersteuning kan bieden. Veel geleerd!
Coralie

Heftig verhaal, dapper dat je op deze manier ons bewust maakt van deze 'stoornis'. Vrouwen met postpartum depressie en kraambedpsychose hebben echt hulp nodig.
Sabine

Heel knap dat je jouw verhaal met ons deelde. Respect voor de moeders die dit doen. Bedankt.
Salma

Erg interessant om de kant van een ervaringsdeskundige te horen. Mooi hoe je op deze manier nu ook andere mensen kan helpen!
Manon van Meer

Fijn, leerzaam college wat mij een goed en duidelijk beeld geeft van een kraambedpsychose.
Anoniem

Heel knap dat je dit allemaal hebt gedaan en hebt kunnen uiten.
Anoniem

Ik vind het knap dat je als ervaringsdeskundige jouw verhaal wil delen met ons als toekomstig kinder- en obstetrieverpleegkundigen. Erg leerzaam!
Kirsten

Interessant, indrukwekkend, leerzaam en een eye-opener!
Kim van Rouwendaal

Indrukwekkend verhaal, zeer interessant en leerzaam voor de beroepsgroep.
Desiré Brussen-Klip

Ontzettend leerzame lessen. Heel knap om na al die ervaringen zo in het leven te staan en er het beste uit te halen. Zeker nuttig voor de carrière als obstetrieverpleegkundige. Bedankt!
Anoniem

Interessant en indrukwekkend!
Colinda van Gurp

Erg leuke interactieve les, ik heb er van genoten. Bedankt!
Anoniem

Interactieve gastles waarin afwisseling tussen presentatievormen, eigen ervaringen en ervaringen van anderen de les interessant houden. Je bent heel open en begripvol in je communicatie.
Demi Drieman

Zeer leerzame interessante les met veel interactie. De persoonlijke verhalen doen iets met je en maakt dat je je extra voor de moeders die dit meemaken, wil inzetten.
Judith Adriaenssens

Dapper om dit zo met ons te delen! De film raakte mij diep, maar zeer leerzaam en zo te zien en te voelen.
Wendy de Waard

Je geeft leuke, leerzame en vooral interessante colleges. Er is veel interactie.
Anoniem

Bedankt voor deze leerzame dag. Doordat jij je ervaringen met ons hebt willen delen, kunnen wij als verpleegkundigen vrouwen met een kraambedpsychose beter begrijpen en verzorgen. Ik vind je een erg sterke en positieve vrouw. Je doel heb je meer dan bereikt.
Naomi van der Rassel

Wat ben je een ongelofelijk sterke en krachtige vrouw. Heel knap hoe je hiermee bent omgegaan en het kan overbrengen aan anderen. Ga hier vooral mee door en schaam je niet. Bedankt.
Chantal Heijboer

Zeer indrukwekkende les.
Aranka de Haas

Erasmus MC, gastlessen Psychiatrie
Verpleegkundigen kinderafdeling en obstetrie
Rotterdam, 16 maart 2017
Beoordeling: 8,2

Zeer dapper om zo'n les te kunnen geven en zo open te zijn over werkelijk waar alle aspecten die bij een postpartum psychose komen kijken. Heel knap dat alle vragen naar eerlijkheid beantwoord konden worden.
Denise Vonk

Ik vond het een heftige, mooie en interessante les. Ik vind het echt een aanrader op scholen ter verduidelijking.
Rianne de Waal

Bedankt voor je eerlijkheid en inzicht over deze intieme en kwetsbare periode in je leven. Hier ga ik zeker nog eens aan terugdenken!
Jenny Beurskens

Veel informatie uit eigen ervaring waardoor veel inzicht in het ziektebeeld, hierdoor interessant. Film uit eigen ervaring vertelt het verhaal aan de hand van foto's.
Larissa

Heel erg interessant en leerzaam voor verpleegkundigen. Je wordt letterlijk meegenomen naar de periode van de psychose. Je bent een sterke vrouw! Respect dat je je nu zo inzet voor anderen!
Anoniem

Adembenemend, je wordt meegenomen in een realistische film. Het vergroot het begrip voor vrouwen met een psychose of deze hebben gehad. 
Anoniem

Heel bijzonder om zo open je verhaal te kunnen vertellen.
Anoniem

Fijne les. Duidelijk en geeft goed inzicht in de gedachten en gevoelens tijdens een psychose. Ik zou graag haar boek lezen. Knap en respect.
Sanne de Vries

Interessante les. Bijzonder en goed dat je je eigen verhaal zo open vertelt. En goed dat je hierdoor andere vrouwen ermee kan helpen en mensen in de zorg goed kan inlichten.
Shannen van de Ruit

Ik vind het heel knap dat je zo uitgebreid je verhaal doet. Het heeft echt indruk op mij gemaakt.
Yvette van der Tuijn

Bedankt voor het delen van je persoonlijke verhaal. Je openheid hierover is bewonderenswaardig en leerzaam voor ons als toekomstig obstetrie- en kinderverpleegkundigen.
Anoniem

Veel herkenbare gevoelens. Fijn dat dit uit de taboesfeer gehaald wordt. Respect voor de dames van de video, en respect voor u!
Vivian Hubregtse

Heel knap om zo'n heftige periode te kunnen delen met onbekenden, zodat zij er iets van kunnen leren en het kunnen meenemen in hun werk!
Priscilla Clement

Hele interessante les! Door deze les kan je wat beter begrijpen wat iemand in een psychose voelt en wat het doet met de omgeving!
Cheryl

Karin vertelt boeiend en staat open voor al je vragen. Er is niks boeienders dan een ervaringsdeskundige die zijn of haar verhaal vertelt. Waardering voor Karin en haar man Rick hoe hij is omgegaan met de situatie!
Anoek

Interessant om het proces van een kraambedpsychose te horen van een ervaringsdeskundige. Goed inzicht kunnen krijgen omdat u er zo open over bent. Erg leerzaam.
Denise de Haas

Het is heel erg moeilijk om je een voorstelling te maken van wat een postpartum depressie en psychose daadwerkelijk inhouden. Vandaag vanuit de kwetsbaarheid van een ervaringsdeskundige een kijkje kunnen nemen en het gevoel een beetje kunnen ervaren. Erg leerzaam!
Lyanne vd Bogaard

Tot slot nog een lieve reactie die bestemd is voor mijn man: 
Heel erg knap hoe je je vrouw gesteund hebt!
Cheryl

Erasmus MC, gastlessen Psychiatrie
Verpleegkundigen kinderafdeling en obstetrie
Rotterdam, 19 november 2015
Beoordeling: 8,7

Dit was een zeer indrukwekkende workshop, het was duidelijk. En bij vragen konden we deze stellen. U heeft een fijne open houding.
Danielle.

Prettig interactief. Vragenemmertje vind ik leuk, maar vooral dappere oplossing!
Anette Jansen

Een ervaringsdeskundige maakt dat het levendig wordt. Knap dat je dit zo allemaal kan vertellen. Je merkte ook dat de klas aan je lippen hing!
Anoniem

Helder en duidelijke stem, enthousiast gebracht.
Anoniem

Duidelijke workshop. Fijn dat er ook uit eigen ervaring verteld wordt wat het inhoudt door de ervaringen en informatie die erbij wordt gegeven.
E. Hilger-vd Graaf

Heel leerzaam en confronterend. Knap dat u dat zo voor een groep kan benoemen en uitleggen.
Anoniem

Heel erg mooi en knap hoe je je verhaal vertelt en overbrengt.
Anoniem

De workshop heeft heel veel indruk op me gemaakt. Heb nu eindelijk 'echt' een beeld van hoe het is.
Anoniem

Heel duidelijk, mooi en eerlijk verteld. Respect.
Anoniem

Goed verteld! Emmertje is ook leuk.
Cheryl van der Linde

Goede workshop, duidelijk. Studenten worden aan het werk gezet. Goed om dit uit de praktijk te zien.
Deborah Verboom

Waardevolle inzichten vanuit patiëntenbeleving, erg van belang voor inlevingsvermogen!
Sharina Hooi

Knap om het allemaal zo open te vertellen en ons mee te nemen in je verhaal.
Paulien Favier

Dapper om je eigen gevoelens zo open te bespreken.
Anoniem

Heel leerzaam om les te krijgen van iemand die het zelf heeft meegemaakt. Nu heb ik een duidelijk beeld.
Anoniem

Leerzaam, maar vooral indrukwekkend. Je kan je als zorgverlener bijna niet voorstellen hoe heftig dit is.
Anoniem

Helemaal top, ook de handout is fijn.
Anoniem

Heel interessant. Leuke onderdelen. Theorie, maar ook veel actieve dingen en ervaringen. Heb het als een leuke workshop ervaren, erg indrukwekkend. Een eye-opener. Bedankt!
Anne

Aangrijpende workshop. Geeft een goed beeld van een psychose.
Suzanne

Goede workshop. Casussen maken het levendig en geven een goed inzicht. Het wordt duidelijk verteld.
Anoniem

Erg fijn dat u zo open staat voor vragen. Alles wordt beantwoord en niets was vervelend.
Anoniem

Goed uitgelegd.
Anoniem

Heel knap hoe je je eigen verhaal zo kan vertellen. Het maakt het bespreekbaar voor anderen.
Mariët

Indrukwekkend, goed uitgelegd!
Judith Antonissen

In één klap duidelijk wat een kraambedpsychose inhoudt en ook hoe belangrijk mijn rol als verpleegkundige is bij de herkenning ervan.
Lindy

Ik vind het top en interessant!
Anoniem

Duidelijke workshop. Goed om deze te krijgen van een ervaringsdeskundige. De ervaring die gedeeld is, kan ik toepassen in de praktijk.
Nina Scova Righini

Erg leerzaam, respect voor je dat je dit zo goed kunt verwoorden en over kan dragen aan anderen. Het is een heftige ervaring.
Denise van Dongen

Heel leerzaam, erg heftig.
Amber v.d. Giessen

Heel interessant om de ervaringen te horen.
Diane de Haas

Interessante en leerzame workshop. De informatie en kennis is goed te gebruiken in mijn vakgebied.
Manon Bouwer

Heel leerzaam.
Anoniem

Erasmus MC, gastlessen Psychiatrie
Verpleegkundigen kinderafdeling en obstetrie
Rotterdam, 16 april 2015
Beoordeling: 8,3

Diep respect voor het vertellen van je verhaal voor zo’n grote groep. Bedankt voor het binnenkijken in jouw ‘ikke’, ter verduidelijking van onze lesstof waardoor we dit sneller herkennen en kunnen helpen en zorgen.
Corina Antheunisse

Er ging een wereld voor me open! Alle ‘wolken’ kwamen bij elkaar. Knap dat je het zo kunt verwoorden.
Inger van Vliet

Als psychiatrisch verpleegkundige ken ik het ziektebeeld. Maar om nu als student naar jouw verhaal te mogen luisteren, maakt me weer stil. Erg indrukwekkend, bedankt voor je openheid!
Mirjam Timmermans

Ontzettend stoer dat je je hiervoor inzet en je eigen ervaring durft te delen.
Simone Jonker

Je vertelt alles heel duidelijk, je bent een krachtige vrouw! Veel respect voor je na alles wat je hebt meegemaakt. Een leerzame workshop!
Sija Plug

Super interessant om door de ogen van de patiënt te kijken naar een onderwerp wat nog taboe is.
Stefane de Rond

Een mooie en leerzame workshop. Je staat open voor alle vragen waardoor de vragen die je eigenlijk niet durft te stellen, ook aan bod komen.
Saga Collé

Het is erg interessant om de ervaringen te horen van iemand die zelf zoiets heeft meegemaakt.
Anoniem

Knap en leerzaam dat je je eigen ervaring met ons wil delen.
Maxine Akkermans

Deze workshop geeft duidelijk weer wat een postpartum psychose inhoudt.
Anoniem

Een erg leerzame workshop! Goed toe te passen in de praktijk. Ik zal nu sneller de symptomen herkennen en hierop actie kunnen ondernemen.
Linda de Rijke

Voor mijn opleiding in de obstetrie is het erg interessant en leerzaam om les en uitleg te krijgen van een ervaringsdeskundige. Eigen ervaring en film maken indruk op me.
Milou Sentjens

Stoer dat je je eigen ervaring durft te delen. Voor mij als student leerzaam om als observatiepunten toe te kunnen passen in de praktijk.
Lauren Troost

Erg interessant om het verhaal vanuit eigen ervaring te horen. Het verhaal maakt veel indruk.
Anoniem

Erasmus MC, gastlessen Psychiatrie
Verpleegkundigen kinderafdeling
Rotterdam, 14 januari 2015
Beoordeling: 7,7

Interessant om van een ervaringsdeskundige te horen hoe zij deze tijd heeft ervaren. De workshop heeft mij een andere kijk gegeven.
Sandra Rijgersberg

Erg interessant, hier heb ik nog niet veel les over gehad.
Anoniem

Een stukje verheldering over ziektebeelden die lastig te plaatsen zijn.
Ilse Palinckx

Diverse en afwisselende workshop! Heftige passages uit het boek.
Anoniem

Interessante afwisselende workshop waarin duidelijk wordt hoe het is om dit mee te maken.
Anoniem

Erg interessante les, wel af en toe heftig of indrukwekkend, maar wel heel verduidelijkend.
Alicia

Een indrukwekkende les waarin duidelijk werd hoe een psychose beleefd wordt. Dit kan zeker voor meer begrip zorgen.
Melissa

Erasmus MC, gastlessen Psychiatrie
Verpleegkundigen kinderafdeling en obstetrie
Rotterdam, 18 november 2014
Beoordeling: 8,2

Ik vond het heel interessant om een college te krijgen van een ervaringsdeskundige. Door haar verhaal te horen, kan je goed de theorie met de praktijk linken.
C. van den Broek

Dapper om zo'n heftig persoonlijk verhaal te delen. Fijn voor andere vrouwen die zoiets doormaken dat er een ervaringsdeskundige is om hen bij te staan.
Priscilla Doense

Interessant, aangrijpend. De realiteit is goed verwoord.
Marije Rietdijk

Erg knap dat je dit durft te vertellen.
Christel

Je bent erg open over je eigen ervaringen.
Anoniem

Heel knap en indrukwekkend hoe je over deze periode uit je leven vertelt.
Annelize den Broeder

Voor professionals en cliënten een grote toegevoegde waarde, belangrijk voor de acceptatie van het ziektebeeld.
Anoniem

Heel leerzaam, open en eerlijk. De taboe doorbreken. Goed om als zorgverlener de andere kant te horen.
Nienke Visser

Ik vind het bijzonder dat u van een negatieve ervaring in uw leven, uw kracht maakt door uw eigen bedrijf op te zetten. Ik heb bijzonder veel respect voor uw openheid en oprechtheid. Bedankt dat u uw levensverhaal wilde delen en ons onderwees in de kenmerken van de meest voorkomende psychiatrische kraambed aandoeningen. Deze workshop was zeer nuttig en het heeft mij als kinderverpleegkundige in opleiding veel inzicht gegeven! Nogmaals bedankt!
Janine van Steen

Leerzaam en goed uitgelegde workshop. Goed om het verhaal van iemand te horen die beter is geworden. Niet alleen vanuit zorgverlenersperspectief.
Anoniem

Het was een leerzame workshop en ik heb het als prettig ervaren om het verhaal van de andere kant te horen.
Jolyn Eilbracht

Super workshop, erg leerzaam en knap gedaan!
Priscilla van der Zwan

Leerzame les. Je was erg open, waardoor je een goed beeld krijgt.
Clarinda

Ik vind het dapper en goed dat je dit onderwerp bespreekbaar maakt, zeker omdat het erg persoonlijk voor je is en er een taboe op lijkt te rusten. De les gaf meer inzicht in het ziektebeeld.
Anoniem

Super knap dat je zo goed kan vertellen over zo'n heftige gebeurtenis.
Anoniem

Voor mij is een kraambedpsychose een 'ver-van-mijn-bed-show'. Ik heb altijd gedacht dat het wel meeviel. Na deze les ben ik mij wel veel meer bewust van wat dit inhoudt. Ik vind het onwijs knap en heb veel respect voor je, dat je je zo openstelt en door jouw ervaring andere mensen wil en kan helpen. Bedankt voor deze indrukwekkende les!
Nancy Zwinkels

Indrukwekkend, heftig, maar enorm leerzaam verhaal! Dank je.
Kim Born

Dappere vrouw die open en eerlijk over haar belevingen vertelt over de diverse ziektebeelden. Het geeft een andere kijk, respect hiervoor.
Anoniem

Wat goed om jezelf zo open te stellen. Dit nodigt lotgenoten uit om met hun verhaal te komen, waar ze zich misschien wel voor schamen.
Jacqueline Heijboer

Mooie presentatie. Super dat de les op jou zelf is gericht. Dit maakt het interessant om naar te luisteren.
Anoniem

Heftig verhaal, maar zo duidelijk en knap verteld.
Bo Antonissen

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram