Hypnotherapie | Coaching | Scholing 

MACHTIG MOOI MOEDERSCHAP

~ Een programma voor steviger moederschap ~

Ben jij helemaal klaar met tobben over hoe je alles in je leven met elkaar moet combineren?
Valt het gezinsleven, je werk en je sociale leven je af en toe erg zwaar? 
Heb je alles al geprobeerd en lukt het jou maar niet om die mentale balans te vinden?

Volg dan het live-programma* 
MACHTIG MOOI 
MOEDERSCHAP

Met dit programma leer je in 8 modules hoe je de beste versie van jezelf 
kunt worden.

Je krijgt de gelegenheid om andere moeders te leren kennen en te leren van hun ervaringen.
Met deze moeders ga je de uitdaging aan om de regie over je leven terug te pakken.

Onder het genot van een kopje koffie of thee zorg je dat er balans in je leven komt.

Doe je mee?


Voor wie is dit programma bedoeld?

Dit programma is geschikt voor moeders die het moederschap als zwaar ervaren, omdat ze met allerlei problematiek te maken krijgen, zoals onder andere borstvoedingsproblemen, relatieproblemen en financiële problemen. Daarnaast is dit programma ook bedoeld voor moeders die met psychische klachten te maken hebben gehad of daar nu nog mee worstelen. Het maakt dus niet uit wanneer deze klachten geweest zijn of wat voor soort klachten het zijn.

Wat gaan we doen?

Module 1: Ken jezelf
We starten met een kort voorstelrondje. Daarna ga je aan de slag met jouw persoonlijke situatie. Allerlei aspecten over jou als persoon komen hierin aan de orde. Verschillen kunnen er voor zorgen dat je begrip voor elkaar hebt en meer in verbinding bent met elkaar. 

Module 2: In balans
De ene moeder gaat flierefluitend door de zwangerschap en de kraamtijd, terwijl de andere moeder met een hoop problemen te maken krijgt. In hoeverre ben jij in staat om met problemen om te gaan? En welke factoren dragen er aan bij dat je problemen verminderen of minder invloed op jou als persoon hebben? Oftewel, waar vind jij als moeder de balans?

Module 3: Emoties en gevoelens*
We gaan in op de vraag met welke verschillende emoties en gevoelens je te maken hebt gehad tijdens je zwangerschap, na de bevalling en eventueel tijdens het doormaken van psychische klachten. Hoe was dat voor jou om te ervaren en hoe ga je daar nu mee om? 

Module 4: Mentale veranderingen*
Heb je tijdens of na de bevalling te maken gehad met psychische klachten en wat betekent dit voor jou? Of heb je gemerkt dat er mentaal bij jou iets veranderde? In hoeverre voelen moeders zich verbonden met elkaar door de diverse ervaringen?

Module 5: Liefde en genegenheid*
Veel moeders voelen na de bevalling niet direct een band met hun kindje, dat heeft tijd nodig. Daarbij is de liefde die je voor je kindje voelt, anders dan de liefde voor je partner, en ook de liefde voor je andere kinderen kan verschillend zijn. Wat was voor jou het moment dat je hart zich opende?

Module 6: Innerlijke wereld*
Hoewel we op sociale media vaak de buitenkant van onszelf laten zien, kan het zijn dat onze innerlijke beleving van het moederschap heel anders is. Hoe ziet jouw innerlijke wereld er uit? In hoeverre ben je door het moederschap veranderd?

Module 7: Vooroordelen*
Vooroordelen hebben we allemaal, over onszelf en over anderen. We uiten vaak onze mening over van alles en nog wat. In het moederschap zijn er onderwerpen waar vooroordelen duidelijk naar voren komen. Het begint al met de keuze tussen flesvoeding of borstvoeding. Of het gaat over thuisblijfmoeders en moeders die weer gaan werken. We bestoken elkaar met allerlei meningen die gebaseerd zijn op onze normen en waarden.

Module 8: Herstelproces*
Herstellen heeft vele kanten in zich. Een herstelproces kan zowel lichamelijk als psychisch zijn. Wat merkte jij er van? En wat heb je gedaan of juist gelaten om goed te herstellen? En wat denk je nodig te hebben om jouw herstelproces te bevorderen?
Ook kijken we in deze laatste module terug op
 het programma. Wat heeft dit programma jou gebracht en wat kun je ermee voor de toekomst? Zijn er zaken die anders hadden gemoeten? En we sluiten af met een certificaat als blijvende herinnering.

* Tot aanvang van de cursus kunnen er nog wijzigingen optreden in de inhoud van de modules.

Wat krijg je nog meer?

En het volgen van de 8 modules is niet het enige. Daarnaast is er het volgende beschikbaar:

 • Een multomap waarin je alle modules netjes kunt opbergen.
 • Je wordt toegevoegd aan een Facebook-groep, zodat je online met andere moeders ervaringen kunt uitwisselen.
 • Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.
 • En je krijgt de beschikking over al mijn kennis die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd als het gaat over psychische klachten rondom moederschap.

Wat levert het je op?

 • Een helder overzicht van alle factoren die van invloed zijn op jouw moederschap. Wanneer jij deze factoren van jezelf kent, wordt voor jou het leven als moeder een stuk inzichtelijker en daarmee gemakkelijker. 
 • Een duidelijker beeld van je innerlijke belevingswereld en op welke manier jij op een positieve manier tegen het leven kan aankijken. 
 • Tijdens de bijeenkomsten heb je direct contact met moeders met vergelijkbare ervaringen. Door met elkaar van gedachten te wisselen over onderwerpen die met het moederschap te maken hebben, levert het jou inzichten op die jij mee kan nemen in jouw rol als moeder.
 • Omdat je met jouw persoonlijke situatie aan de slag gaat, is dit een unieke positieve boost voor jezelf.
Gun jezelf die kans om je moederschap een positieve boost te geven!

 Praktische info

 • Alle modules vinden plaats op de volgende maandagen van 19.00 tot 22.00 uur.
 • Planning:
  10 september 2018 - Ken jezelf
  8 oktober 2018 - In balans
  5 november 2018 - Emoties en gevoelens
  De rest van de modules zullen in 2019 gepland worden.
 • Per avond wordt er een andere module behandeld.
 • Machtig Mooi Moederschap wordt gegeven op de Zuidzijdsedijk 70 in Hoogvliet (regio Rotterdam). De locatie is met het openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid.
 • Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar: maximaal 8 deelnemers.
 • Voor het hele programma betaal je € 295,- (incl. 21% BTW) en een losse module kost € 39,50 (incl. 21% BTW).
Wil je je aanmelden voor een losse sessie of het gehele programma?

Klik dan op onderstaande button


Mail of bel me gerust als je meer wil weten over dit programma.