Karin den Oudsten

Therapie | Coaching | Scholing

"Ze wist toch waar ze aan begon..."

De documentaire "Ze wist toch waar ze aan begon..." is een project dat stigmatiserende uitspraken onder de aandacht brengt. Het gaat om uitspraken die gedaan zijn tegen moeders die te maken hebben (gehad) met psychische klachten na een bevalling.

De titel van het project is een voorbeeld van een uitspraak die de verloskundige tegen mijn gezin zei op het moment dat ik met een acute kraambedpsychose opgenomen werd op de Moeder-Baby-Unit in het Erasmus MC. 

Met dit project komen uitspraken aan de orde die zowel door hulpverleners als door naaste familie, vrienden, kennissen of collega's gezegd kunnen zijn. Ook is het interessant om eens te bekijken of een hulpverlener bereid is om openheid over een uitspraak te geven. Hierdoor komen beide kanten aan de orde en staat de menselijke verbondenheid centraal. 

Heb jij zelf een stigmatiserende uitspraak ervaren en wil je meedoen aan dit project, houd dan de berichtgeving in de gaten via mijn nieuwsbrief

De voortgang van dit project zal ook via Stichting Me Mam gecommuniceerd worden, dus als je je daar hebt aangemeld, dan ontvang je vanzelf de berichtgeving hierover. Heb je je nog niet aangemeld, doe dat dan via deze link.

Dit project wordt gefinancierd door Samen Sterk zonder Stigma en Socialrun.

UPDATE (02-07-2018): Omdat we dit project echt de aandacht willen geven die het verdient, zal de trailer van deze documentaire waarschijnlijk in september 2018 te verwachten zijn. Neem gerust contact op als je meer wil weten.

Projectleider: Karin den Oudsten
Regisseur: Natalie de Haan (www.eclecticvideo.nl)