Hypnotherapie | Coaching | Scholing 

Over Karin

In maart 2014 lag er een dichte envelop klaar op een tafel in een vergaderruimte op mijn werk. Van de afdeling waar ik al vijftien jaar werkte, werd ik als enige boventallig verklaard. Het was als een donderslag bij heldere hemel.

De mevrouw van personeelszaken vertelde me een paar dagen later dat ik vervangen zou worden door een collega. Het maakte me razend. De dag erna vierde ik mijn verjaardag. Ik probeerde tevergeefs mijn boosheid weg te drukken, maar na de traktatie sloeg die emotie om in een flinke huilbui. Met die ontreddering kwamen er symptomen terug die ik jaren eerder ook had ervaren...

Het was mijn man die me vertelde dat hij die symptomen herkende

Zes jaar ervoor was ik opgenomen geweest met een acute psychose. Vanuit het niets raakte ik vijf dagen na mijn tweede bevalling binnen tien seconden volledig de weg kwijt, ik was echt 'van het padje af'. Ik herinner me nog goed dat ik de deur met het bordje 'gesloten afdeling' passeerde. De afstand van een succesvolle carrière bij een multinational naar een opname in een psychiatrische kliniek is blijkbaar niet zo heel erg groot.

Dat weet ik nu.

De bodem van mijn bestaan bereikte ik met een opsluiting in de isoleercel. Daar kreeg ik de gedachte dat als ik er ooit uit zou komen, dat dan de wereld van mij zou horen. Ik ben mezelf daarin trouw gebleven. Want hoe akelig het ook allemaal was, het leidde tot het starten van mijn eigen praktijk KarindenOudsten en Stichting Me Mam, een platform voor alle moeders met psychische klachten rondom zwangerschap. 

Momenteel geef ik geaccrediteerde trainingen aan kraamverzorgenden, en gastlessen aan studenten verloskunde van de Hogeschool Rotterdam en aan HBO-verpleegkundigen in het Erasmus MC en het LUMC. Nadat ik een jaar lang gesprekken met andere moeders voerde en merkte hoe fijn ze het vonden om hun verhaal kwijt te kunnen, kwam bij mij het besef dat ik dat vaker wilde doen.

Oordeelloos luisteren en jou leren hoe je je eigen weg kunt bewandelen zonder dat het een invuloefening wordt vanuit mijn standpunt, is de kern van mijn aanpak als coach. 

Op een diepere laag - in het onderbewustzijn -  ligt de daadwerkelijke verandering op allerlei mogelijke gebieden, zowel voor lichamelijke klachten als psychische problematiek. Hypnose is het antwoord op het bereiken van die diepere laag. Mede daardoor is mijn begeleiding doelgericht en zorgt voor een blijvende verandering.

Spreekt jou dit aan? Bel of mail me gerust voor een afspraak.

Karin den Oudsten
Internationaal Register Hypnotherapeut
Volwassencoach (NOBCO)
Docent & Trainer (NOBTRA)
Grondlegger van Stichting Me Mam en Kraambedpsychose.nl

Winnaar van de Libelle Ster Award 2017

Met het opzetten van Stichting Me Mam heb ik de Libelle Ster Award 2017 gewonnen. 
Lees onder Media het artikel in de Libelle.