Karin den Oudsten BSc

Hypno-, Regressie- en EMDR-therapeut | GGZ Agoog | Coach | Docent

Aanleiding

"Ik miste nog iets...mijn complete dossier"

In 2014 kreeg ik het idee om dit boek te gaan schrijven. Ik had al eerder twee kleine boekjes geschreven over mijn eigen ervaringen met kraambedpsychose, maar dat was voor mij nog niet genoeg. Mijn eigen verhaal is wederom de leidraad in dit boek geworden, maar dan met hele andere invalshoeken. 

Een paar jaar na mijn opname heb ik alle dossiers opgevraagd. Om het verhaal compleet te maken. Om de verschillen te laten zien tussen mijn ervaring en de zienswijze van de hulpverlening. Maar wees gerust, mijn insteek is niet het schoppen tegen de hulpverlening of het zagen aan de stoelpoten van een hulpverlener. Mijn bedoeling is om van deze ernstige psychische aandoening een compleet beeld te schetsen. 

Dit boek beschrijft het verloop van een redelijk ongecompliceerde zwangerschap en bevalling naar een kraamtijd die van het ene op het andere moment veranderde in een crisissituatie. Een opname op een gesloten afdeling in een psychiatrische kliniek werd noodzakelijk, omdat ik na de bevalling ernstig verward raakte.

Het is mijn eigen verhaal. 

In 2008 raakte ik vijf  dagen na de tweede bevalling acuut psychotisch. Het was een ervaring met een bijzonder grote impact. Niet alleen op mijzelf en mijn naaste familie, maar ook op mijn werk en mijn sociale leven. 

In dit boek geef ik antwoorden op de vele vragen die er zijn over psychotische ervaringen na een bevalling. Het geeft een inkijkje in de machteloze en verdrietige toestand waarin ik als moeder terechtkwam toen ik hier mee te maken kreeg.

* De aquarel is aangeschaft uit de nalatenschap van Jan Schoneveld (1949-2016)

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram