Hypnotherapie | Coaching | Scholing 

Karin

Op dinsdag 4 maart 2014 lag - volledig onverwacht - een dichte envelop klaar op een tafel in een vergaderruimte op mijn werk. Van de pensioenafdeling van de multinational waar ik toendertijd al 15 jaar als ICT-er werkte, werd ik als enige boventallig verklaard.

Het voelde als donderslag bij heldere hemel.

De weken erna werd mijn mentale gezondheid behoorlijk op de proef gesteld. Zo hoorde ik dat ik vervangen werd door een collega met weinig ICT-kennis. Het maakte me razend. Ik vierde mijn 45e verjaardag en probeerde tevergeefs mijn boosheid weg te drukken. Het leidde na de traktatie tot een flinke huilbui. Met die ontreddering kwamen er symptomen terug die ik jaren eerder ook had ervaren.

Het was mijn man die me vertelde dat hij die symptomen herkende...

Zes jaar ervoor was ik opgenomen met een acute kraambedpsychose. Vanuit het niets raakte ik vijf dagen na mijn tweede bevalling binnen tien seconden de weg kwijt, ik was volledig van het padje af. Ik herinner me nog goed dat ik de deur met het bordje 'gesloten afdeling' passeerde. De afstand van een succesvolle carrière bij een multinational naar een opname in een psychiatrische kliniek is blijkbaar niet zo heel erg groot.

Dat weet ik nu.

De bodem van mijn bestaan bereikte ik met een opsluiting in de isoleercel. Daar kreeg ik de gedachte dat als ik er ooit uit zou komen, dat dan de wereld van mij zou horen. Ik ben mezelf daarin trouw gebleven. Want hoe akelig het ook allemaal was, het leidde tot het starten van mijn eigen praktijk KarindenOudsten en Stichting Me Mam, een platform voor alle moeders met psychische klachten rondom zwangerschap. 

Momenteel geef ik geaccrediteerde trainingen aan kraamverzorgenden, en gastlessen aan studenten verloskunde van de Hogeschool Rotterdam en aan HBO-verpleegkundigen in het Erasmus MC. Nadat ik een jaar lang gratis coachingsgesprekken met andere moeders deed en merkte hoe fijn ze het vonden om hun verhaal kwijt te kunnen, kwam bij mij het besef dat ik dat vaker wilde doen.

Oordeelloos luisteren en jou leren hoe je je eigen weg kunt bewandelen zonder dat het een invuloefening wordt vanuit mijn standpunt, is de kern van mijn coachingstrajecten. 

Op een diepere laag - in het onderbewustzijn -  ligt de daadwerkelijke verandering op allerlei mogelijke gebieden, zowel voor lichamelijke klachten als psychische problematiek. Hypnose is het antwoord op het bereiken van die diepere laag. Mede daardoor is mijn begeleiding doelgericht en zorgt voor een blijvende verandering.

Spreekt dit je aan? Bel of mail me gerust voor een afspraak.

Karin den Oudsten
Internationaal Register Hypnotherapeut
Volwassencoach (NOBCO)
Docent & Trainer (NOBTRA)
Grondlegger van Stichting Me Mam en Kraambedpsychose.nl

Winnaar van de Libelle Ster Award 2017

Met het opzetten van Stichting Me Mam heb ik de Libelle Ster Award 2017 gewonnen. 
Lees onder Media het artikel in de Libelle.

mental coach, lifecoach, angsten, depressie, burn-out, stress, na de bevalling, geen roze wolk, hypnose, psycholoog, postnatale depressie, psychische klachten, kraambedpsychose