Karin den Oudsten
Ik leer jou hoe je een nare periode achter je kunt laten 

Houden vervelende gevoelens en gedachten jou teveel bezig?

Vanaf het moment dat jij in je moeders buik groeide, werd je beïnvloed door haar ervaringen. Samen met de manier waarop je opgevoed bent, bepaalde dat hoe jij daarna in het leven zou staan. En ook al ben je in een liefdevolle omgeving opgegroeid, dan nog kunnen er problemen ontstaan waar je graag vanaf wil. 

Door ingrijpende gebeurtenissen in het leven van Karin den Oudsten weet ze hoe ze die problemen kan ombuigen naar een waardevol leven en een trots gevoel over haarzelf. Het is de basis van waaruit ze jou kan leren hoe je een nare periode achter je laat.

Karin leert je om je leven niet langer te laten beïnvloeden door het verleden

Karins verhaal

"Jaren geleden werd ik na een dienstverband van vijftien jaar als enige van de afdeling boventallig verklaard. De mededeling dat ik vervangen zou worden door een collega, maakte me razend. Ik drukte mijn boosheid weg, maar na de traktatie voor mijn 45e verjaardag sloeg die emotie om in een flinke huilbui en kwamen er symptomen terug die ik jaren eerder ook had ervaren."

Eenmaal thuis was het haar man die deze symptomen herkende. Zes jaar daarvoor moest ze - samen met haar pasgeboren zoontje - acuut worden opgenomen op een Moeder-Baby-Unit. Vijf dagen na haar tweede bevalling raakte ze vanuit het niets volledig de weg kwijt.

"Ik herinner me nog dat ik de deur met het bordje 'gesloten afdeling' passeerde. De afstand van een succesvolle carrière bij een multinational naar een crisisopname is blijkbaar niet zo heel erg groot. Dat weet ik nu."

Ze was vastbesloten dat als ze ooit weer thuis zou zijn, de wereld van haar zou gaan horen. En daarin is ze zichzelf trouw gebleven. Na het verwerken van die gebeurtenis volgde ze vele studies, zette haar eigen praktijk KarindenOudsten op en startte het platform Stichting Me Mam, het ervaringscentrum voor moeders met psychische klachten rondom zwangerschap.

Zij begrijpt heel goed met welke gedachten en gevoelens jij kunt worstelen.

Lees meer over haar achtergrond.

Karin maakt stigma bespreekbaar
Lees meer op www.zewisttochwaarzeaanbegon.nl


 

Wat anderen over Karin zeggen

“Karin is een warme en menselijke coach, een professional die goed is in objectief vragen stellen en bepaalde situaties voorleggen. Door haar begeleiding heb ik geleerd om zaken te normaliseren.”
Mendy

"Ik zit al jarenlang in de kraamzorg, maar weet nu pas goed het verschil tussen kraambedpsychose en postpartum depressie."
Sophie Furth
Kraamverzorgende

"Enorm nuttig college waar je als aanstaande verloskundige echt iets mee kunt. De casuïstiek en eigen ervaring is een enorme meerwaarde."
Jacobine van Duijvenbode
Studente verloskunde

"Na een hypnosesessie bij Karin ben ik een stuk relaxter en kan me beter ontspannen. Door de hypnose ben ik weer in contact gekomen met mijn gevoel en dat is heel fijn en welkom. Bedankt Karin!"
Jenny

Karin merkt dat moeders het prettig vinden om met een ervaringsdeskundige hulpverlener te praten, omdat ze dan hun diepste gevoelens en gedachten durven te vertellen.

"Oordeelloos luisteren en leren hoe je je eigen weg kunt bewandelen is de kern van mijn aanpak. Daardoor is mijn begeleiding doelgericht en zorgt voor een blijvend resultaat."


Haar trainingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen, zoals voor kraamverzorgenden (KCKZ), doula's (NBvD) en  verpleegkundigen (V&VN). 

Daarnaast geeft ze vanuit zowel ervaringskennis als theoretische kennis les op de Hogeschool Rotterdam, het Erasmus MC en het LUMC.

Karin is als gediplomeerd docent opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en als gecertificeerd trainer bij de NOBTRA, de Nederlandse Orde van Beroepstrainers. 

 

Spreker

Vanaf het allereerste begin ben je geboeid door haar goudeerlijke manier van spreken. 

Op het gebied van psychische klachten zijn er nogal wat taboes te doorbreken, maar er is geen onderwerp dat zij uit te weg gaat.

Omdat alles benoemd wordt, ontstaat er vanzelf een sfeer waarin openheid over persoonlijke kwetsbaarheid heel krachtig wordt.
Laat je niet meer leiden door het verleden en ga leven...


Contactinformatie

Praktijk KarindenOudsten
Hypnotherapie | Coaching | Scholing
Zuidzijdsedijk 70
3194 ND Hoogvliet Rotterdam
010 438 08 75
06 16 6480 16
info@karindenoudsten.nl
W www.karindenoudsten.nl


Foto header: Kraamcafé 2018 / Vakblad Kraamzorg, fotografie Wineke Onstwedder | Foto bij persoonlijk gesprek: Natalie de Haan | Cover Machtig Mooi Moederschap: Amelieke van de Lavoir