Karin den Oudsten

Therapie | Coaching | Scholing

In mijn tienerjaren kreeg ik te maken met een traumatische ervaring die me nog lange tijd zou blijven achtervolgen. Ik schoof het opzij en begon na de middelbare school aan de Lerarenopleiding. Tijdens mijn studie trouwde ik. Na amper vier jaar strandde dat huwelijk. 

Ik was 25 jaar en gescheiden.

Bij de eerste werkgever maakte ik na twee jaar een overstap naar een andere afdeling. Ik kreeg een relatie en in 1997 werd ik moeder van mijn oudste zoon Mark. Drie maanden na de bevalling voelde ik me erg somber, had weinig energie en was mijlenver verwijderd van mijn gevoel.

Ik was 28 jaar en zwaar depressief.

Na een half jaar therapie keerde ik terug naar mijn werkplek, maar kon mijn draai niet meer vinden. Ik solliciteerde en vond mijn droombaan bij een multinational. De band met mijn partner was verslechterd en twee maanden voordat we elkaar het ja-woord zouden geven, verbrak ik de relatie.

Ik was 35 jaar en alleenstaande moeder.

Niet lang daarna leerde ik mijn huidige man Rick kennen. Hij steunde me toen ik een hernia-operatie moest ondergaan. Met hem kreeg ik in 2008 onze zoon Jeroen. Ik was voorbereid op depressieve klachten, maar kreeg vijf dagen na de bevalling te maken met zwaardere problematiek.

Ik was 39 jaar en raakte acuut psychotisch.

Er volgde een opname op de gesloten afdeling, maar na vijf weken wist ik dat thuis herstellen voor mij de beste optie was. Ik schreef twee boeken en startte de website Kraambedpsychose. In 2013 begon ik mijn eigen praktijk en maakte een afspraak voor de eerste betaalde opdracht. Eén dag voor die afspraak maakte mijn werkgever bekend dat ik boventallig was geworden.

Ik was 45 jaar en werd ontslagen.

In de ontslagperiode volgde ik de ene na de andere studie. En ik sprak vele moeders voor wie de kraamtijd ook geen roze wolk was. Ik startte met het geven van scholingen aan kraamverzorgenden, studenten verloskunde en verpleegkundigen.

En net toen mijn leven weer aardig op de rit was, merkte ik dat de traumatische ervaring uit mijn tienerjaren als een rode draad door mijn leven was gelopen en mij behoorlijk belemmerde. Ik kwam in contact met de kracht van hypnose en kon daardoor die ervaring snel verwerken. 

Hoe pijnlijk of heftig mijn leven is geweest, ik ben altijd mijn eigen regie blijven voeren en heb mijn innerlijke kracht gebruikt om gebeurtenissen een plek te kunnen geven.

Heb jij ook een nare ervaring te verwerken?Ik leer jou om die periode achter je te laten zodat jij weer voluit kunt leven.

Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.