Karin den Oudsten BSc

Hypno- en regressietherapeut | EMDR-therapeut | GGZ Agoog | Docent

Een DIKKE VETTE streep

Het moest er maar eens van komen...een blog over Corona. 

Nu maar eens vanuit mezelf, vanuit mijn persoonlijke beleving, vanuit mijn eigen leven. Zoals ze dat zo mooi zeggen... "op persoonlijke titel". Even niet vanuit mijn rol als coach of therapeut.

Het zal de eerste en waarschijnlijk ook de laatste blog zijn over dit onderwerp, gezien de titel van deze blog. En dat heeft een paar redenen. 

Ten eerste vind ik het praten over Corona, over besmettingen en over vaccinaties veel te beperkt. Het lijkt alsof veel mensen in Nederland momenteel nog in een tunnelvisie zitten vanwege de uitlatingen over mondkapjes, niet voldoende afstand bewaren en allerlei andere nooit bewezen theorieën.

Begrijp me goed, ik ga met jou als lezer echt geen discussie meer aan op sociale media over bovenstaande onderwerpen. Het laatste jaar deelde ik veel berichten hierover, en de laatste tijd steeds meer zonder een eigen tekst erbij, dus alleen een hyperlink.

Ten tweede heb ik gemerkt dat sommige berichten nogal wat ophef veroorzaakten. Ik heb er jammergenoeg contacten door verloren, omdat ze zich niet meer herkenden in datgene wat ik deelde. Vaak zette ze er dan iets bij in de trant van "Ik had je hoog zitten, maar nu ga ik je ontvrienden". Met andere woorden, meestal kwam er dus nog een sneer achteraan. Of ik verwijderde zelf een contact, omdat iemand mij op een zodanige manier had benaderd dat de grens bij mij bereikt was. Meestal was dat een uitspraak in relatie tot een doorgemaakte psychose in 2008.

En weet je...

Het maakt mij niet uit wat jij van mij vindt.

Dat klinkt misschien arrogant, maar dat is zeker niet de bedoeling. Wat ik er mee bedoel te zeggen is dat ik gewend ben aan moeilijke situaties, en dat ik inmiddels wel geleerd heb hoe ik daar mee om kan gaan. En dat ik zelfs in tijden van crisis mijn eigen koers bepaal en mij niet door anderen in negatieve zin laat intimideren of iets wijs laat maken.

En ik bepaal nu eenmaal mijn eigen grens. Als jij daar overheen gaat, dan laat ik jou dat op een respectvolle manier weten. Natuurlijk moet ik ook weleens tot 10 tellen...of zelfs tot 20. Maar één van de belangrijkste norm en waarde is voor mij VERBINDING

Persoonlijk ben ik er meer op uit om op zoek te gaan naar datgene wat ons verbindt dan datgene wat ons verdeelt. 

Momenteel is het in onze huidige samenleving zodanig gesteld dat er aan de ene kant meer verbinding is, zoals tijdens grote bijeenkomsten in allerlei steden. Maar tegelijkertijd is er nog nooit zoveel verdeeldheid geweest. Bedenk goed dat 'Verdeel en heers' al eeuwenlang een perfecte manier is gebleken om aan de macht te blijven.

Als volk worden we tegen elkaar opgezet. De wappies en complotdenkers noemen andersdenkenden 'schapen'. Met als gevolg dat we niet meer naar elkaar luisteren, niet meer in verbinding staan met de ander en alleen bezig zijn onze eigen waarheid op de ander te projecteren.

Natuurlijk heb ik ook mijn eigen waarheid. 

Laat ik duidelijk zijn: je hoeft het niet met me eens te zijn. Dat zou wel erg saai zijn :-).

Het enige waar ik voor zou willen pleiten is om je eigen gezonde verstand - "het boerenverstand" - te gebruiken, en ook meer vanuit je onderbewustzijn te reageren. Op het moment dat jij bij jezelf merkt 'dat er iets niet klopt' is je onderbewustzijn actief. Dat onderbewustzijn hebben we niet voor niets. Helaas wordt het maar al te vaak omvergeblazen door ons bewustzijn. We nemen zaken klakkeloos aan, terwijl ons onderbewustzijn allang weet hoe het er voor staat. 

Als jij nu na het lezen van bovenstaand gedeelte denkt "Daar herken ik mezelf wel in", dan heb je wellicht al het besef dat er wereldwijd verandering gaande is. Of je de grootte ervan helemaal in beeld hebt, dat is bij iedereen verschillend. 

Als complotdenker heb ik me de afgelopen jaren in allerlei zaken verdiept. Je wil niet weten hoeveel interviews ik heb beluisterd, artikelen heb gelezen en persoonlijke verhalen van mensen heb gehoord. En wees gerust, ik ga jou niet overtuigen van mijn eigen waarheid. 

Wat ik je wel wil meegeven is dat als je zou weten wat er daadwerkelijk wereldwijd achter de schermen zich afspeelt, jouw eigen wereldbeeld drastisch zal veranderen. Dat gebeurde bij mij jaren geleden ook. Toen ik me daar verder in verdiepte, kwam ik erachter dat er in 2020 een virus verspreid zou worden. Volgens plan. Dus toen ik een bericht in de Nederlandse media zag verschijnen over een enkel geval van Corona, wist ik al genoeg. En toen het in maart zover was, heb ik geprobeerd om mensen te overtuigen dat het allemaal gepland is, dat er grove leugens worden verteld en dat dit nog maar het begin was.

Ik had niet in de gaten dat mensen massaal in een angsthypnose zaten. Simpelweg door de woorden die de minister-president heeft uitgesproken. Wat dat betreft is er dus geen wetenschappelijk bewijs meer nodig dat hypnose werkt :-). We zien het voor onze ogen gebeuren.

Nu even terug naar het begin...de dikke vette streep.

Om eerlijk te zijn ben ik er wel even helemaal klaar mee. Niet met Corona, want ik betreur echt de mensen die daardoor overleden zijn. En waarschijnlijk heb ik het zelf ook gehad afgelopen december toen ik een zware aanval van bronchitis had...wat ik al 30 jaar heb en zo nu en dan de kop weer eens opsteekt. Maar aangezien ik me niet laat testen, was het niet duidelijk of het bronchitis was of Corona. Nee, ik ben klaar met alle nooit bewezen maatregelen en vooral ook de gesprekken hierover. Je kunt bijna geen tv meer kijken, geen blad meer openslaan, geen weg meer op rijden zonder geconfronteerd te worden met massa-indoctrinatie.

Kunnen onze gesprekken ook nog ergens anders over gaan?

Zullen we het gewoon hebben over het prachtige weer buiten? Over onze bezigheden? Over de mensen die we liefhebben? Over kleine en grote overwinningen? Over lachen en huilen? Over onze klachten en pijntjes, of juist over zware problematiek? Over dagelijkse dingetjes?

Ik ga verder onder de dikke vette streep... ik ga verder met het normale leven.

Deze blog is geplaatst op 28 april 2021 door Karin den Oudsten.

Na haar eerste bevalling kreeg Karin den Oudsten depressieve klachten en na de tweede een acute kraambedpsychose. Ze schreef hierover twee boeken en zette de website Kraambedpsychose.nl online. Ze geeft trainingen aan kraamverzorgenden, aan studenten verloskunde op de Hogeschool Rotterdam en aan verpleegkundigen in het Erasmus MC. 

Ze is werkzaam als hypno- en regressietherapeut en professioneel coach, aangesloten bij een beroepsvereniging en wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Daarnaast is ze ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma en grondlegger van Stichting Me Mam, een platform voor moeders met psychische klachten na een bevalling. Ze heeft de documentaire 'Ze wist toch waar ze aan begon?!' laten maken, een indrukwekkend document over stigmatisering van pasbevallen moeders met dergelijke klachten.

E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn