'Het grote genieten'.

Zo wordt de roze wolk na een bevalling ook wel beschreven.

Het blijft een ideaalbeeld tot aan het moment dat moeders erkennen dat ze zichzelf niet meer begrijpen. Ze krijgen te maken met verwarrende gevoelens, lichamelijke klachten en belemmerende gedachten. Die gedachten kunnen zelfs zo ver gaan dat ze het leven niet meer zien zitten.

Uit eigen ervaring weet ik wat moeders doormaken. Na de eerste bevalling werd ik zwaar depressief en na de tweede acuut psychotisch. Ik kreeg mezelf weer op de rit door mezelf te confronteren met gevoelens die ik niet wilde voelen en gedachten die niet van mij leken te zijn.

Nu begeleid ik moeders zodat ze weer vat op zichzelf krijgen, en train ik zorgverleners in het eerder herkennen van deze klachten.

Karin den Oudsten


~ LANCERING WEBSITE: 28 september 2017 ~

Op donderdag 28 september zal deze website officieel worden gelanceerd. Daar hoort natuurlijk een leuke verrassing bij. Wil je op de hoogte blijven van psychische klachten rondom zwangerschap, mijn gratis e-book ontvangen en ook nog eens kans maken op die leuke verrassing, schrijf je dan via deze link in. En heb je geen psychische klachten en niet bevallen, dan kun je ook gewoon meedoen.Krijg grip op jezelf na een bevalling